Da li će Ronald Koeman danas biti smijenjen?

0
Radiosarajevo.ba
Da li će Ronald Koeman danas biti smijenjen?
Foto: EPA-EFE / Čelnici Barcelone razmatraju mogućnost otpuštanja Ronalda Koemana

Čelnici Barcelone danas će razmatrati odluku o tome da li će smijeniti nizozemskog trenera Ronalda Koemana, prenosi Mundo Deportivo.

Katalonci igraju možda i najgori fudbal u posljednjih 15 godina, a mnogi kao krivca vide upravo Nizozemca koji je, od dolaska u klub, donio nekoliko nerazumnih odluka.

Stigao je krajem ljeta 2020. godine kao spasilac nakon debakla od Bayern Minhena u Ligi šampiona. Zahvalio se Luisu Suarezu, na klupu zacementirao Miralema Pjanića i Samuela Umtitija, a šansu sve više davao nekim fudbalerima za koje je upitno da li imaju kvalitet igrati za tako veliki klub.

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

ZA (I PROTIV) BiH U NATO-u | Edin Subašić: Dilema između prosperiteta i bijede separatizma!

Barcelonu je na kraju napustio i Lionel Messi, a poslije njega otišao je i Antonie Griezmann. Sve to dovelo je veliku Barcelonu skoro do dna.

Mnogi smatraju da će Koeman danas biti bivši, ali odgovor na to pitanje saznat ćemo tek kroz nekoliko sati.

Ukoliko Nizozemac dobije kartu u jednoim pravcu, prvi kandidat za njegovog nasljednika je, prema pisanju Mundo Deportiva, Andrea Pirlo. Osim Pirla, pominju se Xavi Hernandez, Oscar Garcia i trenutni selektor Belgije Roberto Martinez.

Inače, Koeman je poslije sinoćnjeg debakla (3:0) od Benfice u Ligi prvaka kazao da se ova Barcelona po kvaliteti ne može porediti sa nekim prijašnjim.

"Neću govoriti o nivou kvaliteta svog tima, nema poente porediti ovu ekipu s nekim sastavima Barcelone iz prošlosti. To je jasno kao dan", kazao je, između ostalog, razočarani Koeman nakon sinoćnjeg poraza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije