Senzacija u Ligi prvaka: Sheriff pobijedio Real u Madridu

4
Radiosarajevo.ba
Senzacija u Ligi prvaka: Sheriff pobijedio Real u Madridu
Foto: EPA-EFE / Sherif nadigrao Real

Na stadionu Santiago Bernabeu je viđena možda i najveća senzacija u historiji Lige prvaka. Real Madrid je izgubio od Sheriffa sa 1:2.

Sheriff osvojio tri boda protiv Real Madrida! Vodio je moldavski tim golom Jakhshibaeva iz 20. minute, a poravnanje Realu u nastavku iz penala donosi Benzema.

Sheriff u 73. minuti dolazi do drugog gola, ali on je naknadno poništen zbog ofsajda…

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Obavljena 20. kolektivna dženaza za žrtve agresije na Bosnu i Hercegovinu

Dva minuta poslije Modrić u velikoj šansi topovski šutira i pogađa u glavu golmana Atanasiadisa, kojem se nakon toga dugo ukazivala pomoć.

Do kraja meča Real nije uspio stići do pobjedonosnog pogotka, ali jeste Sheriff koji je priredio prvorazrednu senzaciju! U 90. minuti je Thill prelijepim udarcem s 20 metara matirao Courtoisa za 1:2, piše SCSport.

Tako je Sheriff stigao do druge pobjede u dva meča grupne faze i na maksimalnih je 6 bodova! U prvom kolu je porazio Shakhtara…

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Na San Siru je Milan ugostio Atletico Madrid, a ovaj meč je završen rezultatom 1:2. Do vodstva je Milan stigao preko Leaa u 20. minuti, kojem je asistirao Diaz, ali Rossoneri devet minuta poslije ostaju s igračem manje pošto je drugi žuti karton dobio Kessie.

Brojčanu nadmoć na terenu Jorgandžije su uspjele krunisati tek pet minuta prije kraja, kada Griezmann pogađa za 1:1. Kada se očekivao kraj u 97. minuti gol je postigao Suarez. I to sa bijele tačke.

Liverpool je na krilima svog ubitačnog napadačkog trojca deklasirao Porto na Dragau, gdje je slavio sa 1:5. Leipzig je na domaćem terenu poražen od Club Bruggea 1:2, a Dortmund je s minimalnih 1:0 pobijedio Sporting.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

PSG – Manchester City 2:0 (Gueye 8′, Messi 74′)

RB Leipzig – Club Brugge 1:2 (Nkunku 5′ / Vanaken 24′, Rits 41′)

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije