Da li će Mbappe igrati protiv Nizozemske: L'Equipe kaže jedno, Canal+ drugo

0
Radiosarajevo.ba
Da li će Mbappe igrati protiv Nizozemske: L'Equipe kaže jedno, Canal+ drugo
Foto: EPA - EFE / Mbappe slomio nos

Kylian Mbappe, najbolji francuski fudbaler i jedan od najboljih igrača na svijetu, neće igrati u susretu drugog kola EURO-a protiv Nizozemske, piše dio francuskih medija.

U ponedjeljak je Mbappe povrijedio nos, u samoj završnici susreta prvog kola grupe D u kojem je njegova Francuska pobijedila Austriju 1:0.

Mbappe je licem žestoko udario u rame protivničkog igrača Kevina Dansa i pritom jako povrijedio nos. Uz dosta krvi i sa slomljenim nosom morao je napustiti travnjak.

U Sarajevu održana konvencija 'Bosna je naša - bosanska': Usvojena zajednička izjava od devet tačaka

U Sarajevu održana konvencija 'Bosna je naša - bosanska': Usvojena zajednička izjava od devet tačaka

Danas su iz Francuskog fudbalskog saveza naveli kako se Mbappe neće podvrgnuti operativnom zahvatu tokom EURO-a, već će dobiti zaštitnu masku i nastaviti s igranjem.

Canal+ je unatoč tome objavio kako Mbappe neće igrati utakmicu drugog kola protiv Nizozemske, koja je na rasporedu u petak, te da se njegov povratak na teren očekuje u ogledu trećeg kola protiv Poljske. Taj je ogled na rasporedu tačno za sedam dana, idućeg utorka.

Francuski L'Equipe zasad nije pisao o tome kada će se Mbappe vratiti na travnjake te je po tom izvoru i dalje moguće da nastupi u derbi utakmici grupe D, dvoboju protiv Nizozemaca koji je na rasporedu u petak, 21. juna, s početkom u 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije