Da li bi Real izgubio da se nije dogodio ključan trenutak? Mnogima je ovaj detalj promakao

0
Radiosarajevo.ba
Da li bi Real izgubio da se nije dogodio ključan trenutak? Mnogima je ovaj detalj promakao
Foto: EPA - EFE / David Alaba

Real Madrid je u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na Anfieldu nakon velikog preokreta šokirao Liverpool i pobijedio 5:2.

Liverpool je nakon 15 minuta igre imao prednost od 2:0 golovima Nuneza i Salaha, a onda je do kraja poluvremena Vinicius izjednačio na 2:2. U nastavku je Real razbio domaćina. Najprije je Modrić asistirao Militau iz prekida u 48. minuti, da bi Benzema u 55. i 67. zabio nova dva gola za Real.

Međutim, ključan trenutak utakmice dogodio se u 27. minuti.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Ferland Mendy inače je prva opcija kada je riječ o poziciji lijevog beka Real Madrida. No u utorak navečer nije bio dostupan za izbor zbog povrede, pa je na njegovo mjesto uskočio David Alaba.

Alaba je poznat kao vrhunski defanzivac koji može pokriti nekoliko pozicija(igrao je u karijeri na oba beka, lijevom krilu pa čak i defenzivnog veznog), ali je po prirodi stoper. Budući da ima 31 godinu, ne čudi što posljednjih nekoliko sezona igra pretežno na stoperskoj poziciji, jednostavno više nema brzinu koju je imao u mlađim danima.

Čudesna Liga Prvaka: Petarda Real Madrida, sedam golova u Engleskoj

Čudesna Liga Prvaka: Petarda Real Madrida, sedam golova u Engleskoj

Upravo taj nedostatak Alabine brzine je glavni krivac za golove Liverpoola. Austrijanac nije imao načina kako zaustaviti Salaha koji ga je bez problema prošao kod oba gola koja su završila u mreži Madriđana.

Srećom po Real Madrid, Alaba je u 27. minuti sjeo na teren i tražio izmjenu. Činilo se kao da je povrijeđen, ali se kroz utakmicu nije moglo vidjeti gdje je tu povredu mogao dobiti. Ubrzo su se pojavile spekulacije da je Alaba sam tražio izmjenu, glumeći povredu, jer je bio svjestan da ne može zaustaviti Salaha.

Drugi ipak tvrde da mu je simuliranje povrede naredio sam Carlo Ancelotti, kako bi sakrio pravi razlog zašto vadi ljetno pojačanje iz igre u ranoj fazi utakmice.

Bilo kako bilo, umjesto Alabe je ušao Nacho Fernández koji je do kraja utakmice odigrao u odbrani na vrlo viskom nivou, a Real nakon toga više nije primio niti jedan pogodak. Liverpool je, što je više utakmica odmicala kraju, izgledao sve bezopasniji, posebno strijelac Salah.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije