Cviko objasnio zbog čega je Miralem Pjanić napustio teren

5
Radiosarajevo.ba
Cviko objasnio zbog čega je Miralem Pjanić napustio teren
Printscreen / Rusmir Cviko

Rusmir Cviko, pomoćnik selektora Dušana Bajevića, istakao da je reprezentacija BiH odigrala dobro i pored poraza u Wroclawu (0:3).

On je podvukao da je nezgodno sada pričati "kada su svi pod utiscima".

"Poremetila nas je povreda Pjanića, primili smo dva gola u finišu prvog dijela. Igrači su dobro odradili zadatke, ali crveni karton i povreda su utjecale da sve tako prođe. Pokušali smo promijeniti sistem i onda je to malo išlo teže. Igramo već treći susret u šest dana. Pravili smo dvostruke izmjene, pokušali smo ići prema naprijed, ali završilo se kako se završilo. Sportska sreća nam je okrenula leđa", kazao je Cviko za Novu BH.

On je otkrio i težinu povrede Miralema Pjanića, koj ije ipak zamijenjen zbog povrede, a ne zbog taktičke izmjene.

"Pjanić je dobio malo jači udarac u leđa. Sada je dobio tablete, doktori ga pregledaju. Ovim putem mu želim da se što prije oporavi, on je uz Džeku i Kolašinca najbolji igrač kojeg imamo trenutno", dodao je Cviko.

Bivši igrač Sarajeva i Željezničara govorio je i o mladim igračima na koje se može računati.

"Fudbal se igra zbog rezultata, dobili smo mlade igrače na koje možemo računati. Imamo dvije utakmice u novembru, dobitak su mladi igrači na koje možemo računati. Stručni štab je učinio sve što se može učiniti, evidentno je da dolazi do smjene generacija. Moramo obratiti pažnju šta imamo u U21 reprezentaciji, najvažnije je da momci hoće da igraju i da im je stalo do reprezentacije BiH", podvukao je Cviko.

BiH je izgubila od Poljske, dok su Italija i Nizolzemska odigrali 1:1.

"Tu smo, uz selektora smo i imaju još dvije utakmice", dodao je Cviko. 

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije