Crvena zvezda odbila sedam miliona eura za dva fudbalera

Radiosarajevo.ba
Crvena zvezda odbila sedam miliona eura za dva fudbalera
Crvena zvezda plasirala se u grupnu fazu Liga Europe nakon deset godina. Očekivalo se da će, kako to obično bude na ovim prostorima, Zvezda nakon plasmana u grupnu fazu prodati svoje najbolje igrače.

Pljuštale su ponude za najbolje fudbalere ekipe sa stadiona Rajko Mitić, ali je uprava ovog kluba odlučila da se upusti u finansijski i poslovni rizik kako bi se ostvario sportski rezultat.

"Ostvarili smo san armije navijača. Pokazali smo u osam evropskih utakmica da smo napravili sjajan tim sa trenerom koji ima pobjedničku crtu. Stvorili smo tim koji u Ligi Europe može igrati sa svima. Očekujem da i pored jake grupe dočekamo proljeće u Europi", rekao je direktor Crveno-bijelih Zvezdan Terzić i dodao:

"Donijeli smo odluku. Odbili smo sve ponude za sve igrače. Nijedan igrač nije na prodaju. Odbili smo četiri miliona za Richmonda Boakyea, tri miliona za Mitchella Donalda. Veliki je to novac za Zvezdu, bila je velika dilema. Bit će besparica, ali u ovom trenutku je sportski rezultat ispred svih interesa. Osigurali smo sredstva da Zvezda funkcionišet, ali upali smo u projekte. Bit ćemo u problemu, ali sportski rezultat nema alternativu. Stisnut ćemo se. Sve obaveze ćemo prolongirati do januara", jasan je bio Terzić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije