Crvena zvezda na šokantan način ostala bez grupne faze Lige šampiona

2
Radiosarajevo.ba
Crvena zvezda na šokantan način ostala bez grupne faze Lige šampiona
Foto: EPA-EFE / Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ispali su iz Lige prvaka korak prije grupne faze jer su večeras, u revanšu play offa, odigrali 2:2 kući protiv Maccabi Haife (prvi meč 3:2 za Maccabi). 

Maccabi Haifa je prije sedam dana slavio u utakmici punoj preokreta sa 3:2, tako je Zvezdi trebao gol za produžetke ili dva za direktan prolaz dalje. Tim sa Marakane je napadao sve vrijeme i u 27. minuti Pešić je pogodio za 1:0, Zvezda nije posustajala pa je u 43. minuti stigla i do drugog gola na utakmici preko Ivanića.

Prava drama se odvijala u sudijskoj nadoknadi. Haifa je nakon konsultacija VAR sobe dobila penal koji je promašila, a nakon toga Sundgren je sa preko 20 metara šutirao, Borjan napravio kiks i Haifa je smanjila na 2:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

SAD će odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, Trumpovi republikanci prijete

U drugom poluvremenu Zvezda je pokušavala na sve načine da dođe do gola koji bi ih poslao u Ligu prvaka ali u tome nisu uspjevali. Gosti su čak u jednoj akciji pogodili i stativu.

Maccabi je krunisao svoje šanse u sudijskoj nadoknadi kada je Pavkov postigao autogol za 2:2 i sa ukupnim 4:5 Maccabi se plasirao u Ligu prvaka, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije