Dinamo izgubio u Norveškoj: Na Maksimiru će 'ganjati' pobjedu za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka

3
Radiosarajevo.ba
Dinamo izgubio u Norveškoj: Na Maksimiru će 'ganjati' pobjedu za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka
Foto: EPA-EFE / Bodo/Glimt - Dinamo Zagreb

Širom Europe večeras su igrane utakmice play-offa za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka.

Predstavnik Hrvatske Dinamo Zagreb nije mogao savladati Bodo/Glimt, Trabzonspor bez Edina Višće je izgubio u Kopenhagenu, dok su Rangeres i PSV remizirali u Škotskoj.

Bodo je bio domaćin Dinamu i pobijedio ga 1:0. Odlično su otvorili momci iz Norveške utakmicu, stvarali šanse koje su krunisali golom Pallegrina u 37. minuti na asistenciju Mvuka Mugisha. Do kraja poluvremena su uspjeli čak pogoditi i prečku.

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Premijer liga BiH: Željezničar lovi bodove na Grbavici, Sarajevo protiv Tuzla City

Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu

Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu

Dinamo je zabio gol u 71. minuti ali je on poništen radio ofsajd pozicije u kojoj se našao Petković. Reprezentativac BiH Amer Gojak je ušao u igru u 77. minuti, a zamjenio je Baturinu. Najbolju šansu za Dinamo propustio je Bruno Petković u 86. minuti, kada je sam izašao na golmana, ali je šutirao pored gola.

U drugoj utakmici Kopenhagen je igrao sa Trabzonsporom koji je u ovom meču bio oslabljen neigranjem našeg Edina Višće koji se povrijedio u petak na utakmici Superlige Turske protiv Hatayspora. Domaćin je poveo već u devetoj minuti preko Claessona. Gosti su imali posjed lopte ali nisu uspjeli kreirati neku bolju priliku u prvom poluvremenu. Kopenhagen je odlično otvorio i drugo poluvrijeme gdje je u 48. minuti povisio rezultat na 2:0 golom Leragera. U 79. minuti Bakasetas je smanjio rezultat na 2:1

Rangers i PSV su igrali zanimljiv meč u Glasgovu. Prošlogodišnji finalist Evropa lige bio je mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali su gosti poveli u 37. minuti golom Sangare. Međutim, već u 40. minuti Rangers je izjednačio preko Čolaka, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U 70. minuti Rangers je pogodio za 2:1, a strijelac gola bio je Lawrence. Obispo je u 78. minuti izjednačio rezultat na 2:2.

Revanš susreti igraju se sljedeće srijede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije