Crvena zvezda ima novog trenera

0
Radiosarajevo.ba
Crvena zvezda ima novog trenera
Foto: starsport / Bakar Bahar

Crvena zvezda ima novog šefa stručnog štaba, u pitanju je Izraelac Barak Bahar.

Barak Bahar konačno je prihvatio ponudu i postaće prvi trener Crvene zvezde naredne sezone. Njemu je ponuđena plata od 1.000.000 eura po sezoni što je on i ranije prihvatio, ali sada je klub uspio da dogovori sve detalje. 

Dosadašnji trener Maccabija iz Haife tražio je da sa njim u Beograd stignu pomoćni treneri i treneri golmana koje on želi.

U Federaciji Bosne i Hercegovine porast broja turista u odnosu na prošlu godinu

U Federaciji Bosne i Hercegovine porast broja turista u odnosu na prošlu godinu

Trenutno se pregovara i oko obeštećenja koje za svog stručnjaka traži Maccabi. Barak ima ugovor do kraja sezone 2023/24 i najvjerovatnije će crveno-bijeli morati da isplate 600.000 eura kako bi ga tim iz Izraela pustio, prenosi mondo.

Barak Bahar ima 43 godine i kao fudbaler igrao je u defanzivi. Nastupao je za deceniju i po za izraelske klubove, a onda se posvetio trenerskom poslu. Prvo je bio asistent u Hapoel Ironi Kiryat Shmona, a onda je preuzeo ovaj klub 2012. godine.

U Kiryat Shmonu je ostao tri godine, da bi od 2015. do 2020. godine vodio Hapoel Beer Shevu. Zatim je došao na klupu Maccabija iz Haife sa kojim je osvojio posljednje dvije titule šampiona Izraela, a sada je na putu da osvoji i treću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije