FIFA 'zaključala' Marakanu: Prazne tribine Crvene Zvezde zbog skandiranja Ratko Mladić

3
Radiosarajevo.ba
FIFA 'zaključala' Marakanu: Prazne tribine Crvene Zvezde zbog skandiranja Ratko Mladić
Foto: Crvena zvezda / Stadion Crvene zvezde

Crvena zvezda je dobila kaznu od jednog meča bez publike po nalogu FIFA-e. Krovna fudbalska organizacija je insistirala da se prvak Srbije sankcioniše zbog ponašanja navijača na meču protiv Novog Pazara.

Tada su se, 12. marta, sa sjeverne tribine čuli povici Ratko Mladić, što su zabilježile neke od organizacija koje se bave takvim stvarima i proslijedile do FIFA-e. Reakcija iz Zuricha je bila takva da je upućen dopis Fudbalskom savezu Srbije (FSS) s željom da se zatvori stadion "Rajko Mitić".

FSS je, kako je potvrđeno Sportalu, morao da reaguje i zatvori Marakanu na jednu utakmicu, što je u ovom slučaju protiv kragujevačkog Radničkog u ponedjeljak.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Disciplinska mjera izrečena je nakon što su iz FIFA ustanovili, u saradnji sa pomenutim organizacijama, da je na meču Zvezde i Pauaraca bilo više političkog i nacionalističkog skandiranja. Takođe, prijavljeni su i, kako se navodi u izvještaju, neprikladni transparenti.

Zato će Crvena zvezda protiv Radničkog, u ponedeljak sa početkom u 18.00 sati, biti lišena podrške navijača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije