Crni dani njemačkog fudbala: Debakl kakav nikad nisu doživjeli

J. M.
Crni dani njemačkog fudbala: Debakl kakav nikad nisu doživjeli
Već neko vrijeme analitičari fudbalskih zbivanja upozoravaju da njemački fudbalski klubovi trebaju povećati ulaganja u kvalitetne ugrače kako bi mogli parirati ostalim "ligama petice".

Potvrda ove tvrdnje  bile su utakmice europskih kupova odigrane od utorka do četvrtka. Prvi put u historiji desilo se da svih šest klubova Bundeslige zabilježi poraze.

Crnu seriju počeli su u utorak u Ligi prvaka Borussia Dortmund i RB Leipzig izgubivši od Reala (1:3) i Bešiktaša (0:2), da bi dan kasnije u istom takmičenju "nulu" upisao i Bayern na gostovanju kod PSG-a (0:3).

Ako za poraze u Ligi prvaka postoji kakvo-takvo opravdanje zbog jačine protivnika Borussije i Bayerna, te neiskustva RB Leipziga, u četvrtak se desio neshvatljiv potop u sudaru s klubovima iz liga koje su daleko od njemačke.

Köln je na svom terenu poražen od Crvene zvezde (0:1), dok su fudbaleri Herthe i Hoffenheima pognute glave napustili teren nakon gostovanja kod švedskog Östersundsa (0:1) i bugarskog Ludogoreca (1:2).

"Nula od šest, šta se to dešava s našim klubovim", pitaju se njemački mediji. Otrcana fraza da "danas svi igraju fudbal" teško može zadovoljiti javnost. Da li Bundesliga plaća cijenu dominacije jednog kluba ili je neophodno napuštanje rigidne politike transfera?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije