Crna Gora večeras igra za historiju, Slovenci se 'vade' u Londonu

AA
Crna Gora večeras igra za historiju, Slovenci se 'vade' u Londonu
U utakmicama kvalifikacionih grupa ”C”, ”E” i ”F” večeras bi se mogao desiti rasplet, odnosno reprezentacije Njemačke, Poljske i Engleska kolo prije kraja takmičenja mogle bi osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Nijemcima, aktuelnim svjetskim prvacima za ovjeru plasmana na Mundijal potreban je bod u meču sa Sjevernom Irskom u Belfastu. Ukoliko bi Sjeverni Irci pobijedili u posljednjem kolu mogli bi se nadati i čudu, direktnom plasmanu na SP. Za gotovo nemoguću misiju trebaju slavili i 8. oktobra na gostovanju u Norveškoj, ali da Njemačka isti dan izgubi u Kaizerslauternu od Azerbejdžana, javlja Anadolu Agency (AA).

San Marino - Norveška i Azerbejdžan – Češka Republika u grupi ”C” danas će igrati za prestiž.

Fudbaleri Crne Gore u grupi ”E” večeras u Podgorici igrat će najvažniji susret u historiji. Ukoliko osvoje tri boda u ”sudaru” sa Dancima izabranici selektora Ljubiše Tumbakovića bit će na pragu baraža za SP, ali i sa matematičkom mogućnošću direktnog plasmana nakon utakmica posljednjeg kola.

Međutim, Poljaci se sigurno neće složiti sa ovom računicom. Nastojat će pobijediti u Armeniji i nadati se remiju u Podgorici kako bi već danas ovjerili ”vizu za Rusiju”. Rumunija i Kazahstan igrat će utakmicu bez rezultatskog značaja.

Slovenci će u Londonu hvatati jedan od posljednjih vozova za baraž iz grupe ”F”. No, veoma teško će do cilja, jer ukoliko apsolutni favorit Engleska pobijedi plasirat će se na SP. Derbi za play-off u Glazgovu igrat će Škotska i Slovačka, pa bi u slučaju podijele bodova i pored izvjesnog poraza u Londonu Slovenci se mogli nadati da u posljednjem kolu, ipak, mogu do drugog mjesta u grupi.

Malta i Litvanija snage će odmjeriti za čast svojih zemalja i ishod ovog duela neće moći uticati na epilog u grupi ”F”.

 

 

Parovi i satnica

GRUPA ”C”

BAKU: Azerbejdžan – Češka Republika (18 sati), SERAVALE: San Marino – Norveška (20.45), BELFAST: Sjeverna Irska – Njemačka (20.45) 

Poredak na tabeli: Njemačka 24 boda, Sjeverna Irska 19, Azerbejdžan 10, Češka Republika 9, Norveška 7, San Marino 0. 

GRUPA ”E” 

JEREVAN: Armenija – Poljska (18), PODGORICA: Crna Gora – Danska (20.45), PLOIESTI: Rumunija – Kazahstan (20.45) 

Poredak na tabeli: Poljska 19, Crna Gora 16, Danska 16, Rumunija 9, Armenija 6, Kazahstan 2. 

GRUPA ”F” 

TA'QALI: Malta – Litvanija (20.45), GLAZGOV: Škotska – Slovačka (20.45), LONDON: Engleska – Slovenija (20.45) 

Poredak na tabeli: Engleska 20, Slovačka 15, Slovenija 14, Škotska 14, Litvanija 5, Malta 0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije