Cristiano Ronaldo: Uvijek sam znao da sam poseban igrač

Faruk Zametica
Cristiano Ronaldo: Uvijek sam znao da sam poseban igrač
EPA / Cristiano Ronaldo
Madridski Real večeras će na stadionu Santiago Bernabeu odmjeriti snage s Manchester Cityjem u revanš susretu polufinala Lige prvaka.

Najvažnije pitanje uoči večerašnjeg duela bilo je hoće li Cristiano Ronaldo biti spreman za revanš susret. Portugalac će prema svemu sudeći biti na raspolaganju Zinedineu Zidaneu, a uoči susreta dao je zanimljiv intervjuu pred duel s Englezima.

"Uvijek sam mislio da sam poseban igrač, još kad sam igrao za Sporting. Nisam mislio da ću rasti tako brzo, ali sam se zbog svog talenta spremao za to. Vjerovao sam u svoj potencija. Iz dana u dan rastao sam kao igrač, osoba i ljudsko biće. Uživam u svom poslu", kaže Cristiano Ronaldo i dodaje:

"Za mene je privilegija što sam najbolji strijelac Lige prvaka svih vremena. Jako sam sretan što sam to ostvario. To je posebno takmičenje i takmičenje koje vole u Real Madridu. To je klub koji je rekorder po broju osvojenih titula prvaka Evrope. Ja sam imao sreće da ga osvojim dva puta i naravno da želim još. Želim i ove sezone postati prvak Evrope", ističe Ronaldo.

"To je drukčije takmičenje, srce vam radi brže, osjećanja su drukčija. Uvijek se osjećam kao da igram prvu utakmicu, posebno u Ligi prvaka. Manchester City nije slučajno u polufinalu. Izbacili su PSG, a to nije lagan zadatak. Oni su dobar tim i odlično su vođeni. Poznajem ga dobro i mnogo cijenim i volim Pellegrinija", kaže Ronaldo.

Liga prvaka, polufinale, revanš susret:

Real Madrid - Manchester City (0:0) - Stadion Santiago Bernabeu - 20:45

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije