Cristiano Ronaldo šokirao svijet: ‘Nikad nisam čuo za tog lika. Pa kakav je to potez!?‘

1
Radiosarajevo.ba
Cristiano Ronaldo šokirao svijet: ‘Nikad nisam čuo za tog lika. Pa kakav je to potez!?‘
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo je ponovo "zatresao" Ostrvo, sada intervjuom za britanski tabloid The Sun i pitanje je da li će poslije njega ikada više zaigrati za Manchester United.

U razgovoru sa jednim od najkontroverznijih engleskih novinara Piersom Morganom, poručio je da se osjeća kao da ga je Manchester United "izdao", odnosno da ne poštuje trenera Erika ten Haga, kao što "ni on njega samog ne poštuje", te se posebno obrušio na nekadašnjeg suigrača Waynea Rooneyja.

Selektor austrijske nogometne reprezentacije Ralf Rangnick je, podsjetimo, prije dolaska Ten Haga bio privremeni trener u Unitedu, a Ronaldo je ovom prilikom otkrio kako je za njega prvi put čuo tek kad je Nijemac stigao na Old Trafford.

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Čekaju se rezultati obdukcije nakon misteriozne smrti poznate srbijanske voditeljice

Bojan Mustur iz Dohe: Mundijal u Kataru je pun pogodak, SP će biti spoj Istoka i Zapada

Bojan Mustur iz Dohe: Mundijal u Kataru je pun pogodak, SP će biti spoj Istoka i Zapada

"Nakon Olea (Gunnara Solskjaera, op.a.), oni dovedu Ralfa Rangnicka, a taj potez niko ne može razumjeti. Pa taj lik uopće nije ni trener. Veliki klub poput Manchester Uniteda je njegovim dovođenjem iznenadio ne samo mene, nego i cijeli svijet", žestoko je Ronaldo krenuo s ovom temom pa nastavio:

"Ako nisi trener, kako ćeš biti šef u Manchester Unitedu. Nikad nisam čuo za tog lika", dodao je Portugalac o čovjeku koji je, između ostalog, vodio Stuttgart, Hannover 96, Schalke 04, Hoffenheim, RB Leipzig...

U jednom je trenutku Cristiano imao i poruku za Rooneyja koji je nedavno kritizirao njegovo "neprihvatljivo" ponašanje te mu poručio da se prilagodi potrebama trenera i kluba.

"Ne znam zašto me toliko kritizira. Vjerojatno zato što je završio karijeru, a ja još uvijek igram na visokoj razini", komentirao je Ronaldo pa dodao:

Veliki talenat porijeklom iz BiH debitovao za Romu sa svega 19 godina

Veliki talenat porijeklom iz BiH debitovao za Romu sa svega 19 godina

"Neću reći da izgledam bolje od njega. Što je istina..."

Njih dvojica su podsjetimo, zajedno branili dres Uniteda u razdoblju od 2004. - 2009. godine.

Ronaldo je ove sezone odigrao samo deset mečeva za "crvene đavole" u Premier ligi i postigao je jedan gol, dok nije bio uopšte u timu za susret sa Fulhamom koji su dobili 2:1.

Neće biti veliko iznenađenje da je iz tima izbačen kada su na Old Trafordu saznali za intervju kod Piersa Morgana, njegovo posljednje obraćanje pred Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Nisu mi vjerovali ni da mi je tromjesečna kćerka u bolnici

Dio intervjuu koji je također izazvao mnogo pažnje je i objašnjenje zašto je propustio dio Unitedovih priprema za ovu sezonu.

"Moja tromjesečna kćerka bila je u bolnici u junu, želio sam biti uz nju. Pojedini čelnici kluba su sumnjali u to. Klub nije pokazao empatiju, bio sam povrijeđen", otkrio je, između ostalog, Ronaldo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije