Veliki skandal trese italijanski fudbal: U sve je umiješan i Cristiano Ronaldo?

0
Radiosarajevo.ba
Veliki skandal trese italijanski fudbal: U sve je umiješan i Cristiano Ronaldo?
Foto: EPA / Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez

Kako prenosi italijanska La Gazzetta Dello Sport, istražitelji u ovoj zemlji su pronašli 'tajni dokument' koji su potpisali Juventus i Cristiano Ronaldo u kojem je klub obećao njihovom bivšem napadaču 20 miliona eura i pored najava korekcija plata tokom vrhunca pandemije COVID-a.

Juventus se sada našao pod istragom zbog lažnog računovodstva i lažne komunikacije s tržištem. Nogometni gigant osumnjičen je da je krivotvorio svoje račune za 2019., 2020. i 2021. godinu, a 16 njihovih direktora i šefova, uključujući predsjednika Andreu Agnellija i potpredsjednika Pavela Nedveda, su pod istragom, što je potvrdio tužitelj u Torinu u ponedjeljak.

Ovo nije sve jer istražitelji pokušavaju dokazati da igrači Juvea nisu samo tako odustali od četiri mjesečne plate tokom pandemije virusa COVID u martu 2020., nego su ipak primali isplate tri mjeseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata s Juventusom.

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Treneru iz BiH 12 godina zatvora za pedofiliju, on pobjegao

Procurio snimak Ronaldovog sukoba sa trenerom Ten Haagom: Ovako je sve počelo

Procurio snimak Ronaldovog sukoba sa trenerom Ten Haagom: Ovako je sve počelo

Referenca na 'čuveni dokument koji teoretski ne bi trebao postojati' pojavila se iz prisluškivanja direktora Juventusa prošlog decembra, a prema Gazzetti, istražitelji su sada pronašli dokument koji su potpisali Ronaldo i klub.

Prema njemu, Juventus je, navodno, Ronaldu obećao platiti 19,9 miliona eura čak i ako napusti klub. Torinski tužitelj vjeruje da isplata koju su dvije strane dogovorile nije redovno registrovana u Juventusovom finansijskom izvještaju.

La Stampa je u ponedjeljak objavila da je napadač Manchester Uniteda zamoljen da pojasni svoj stav, ali je odbio razgovarati s torinskim tužiteljem.

Juventus je ranije ove godine oslobođen optužbi od strane 'Sporting Justicea' i pojasnio u svojoj izjavi u utorak da su 'o smanjenju plata u martu 2020. pregovaralo nakon što su se takmičenja nastavila i stadioni ponovno otvorili, pišu Sportske novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije