Covid-19: Otkazana utakmica Lige prvaka, UEFA će donijeti konačnu odluku

Anadolija
Covid-19: Otkazana utakmica Lige prvaka, UEFA će donijeti konačnu odluku

Finalni meč pretkvalifikacija za Ligu prvaka između Drite, šampiona Kosova, i Linfielda, prvaka Sjeverne Irske, koji je trebalo da se igra danas u Nyonu u 18 sati, otkazan je zbog zaraze koronavirusom kosovskih fudbalera.

Utakmica je otkazana nakon što su švicarske zdravstvene vlasti u saradnji sa UEFA-om odlučile da cijeli fudbalski klub Drita stave u karantin, pošto je još jedan igrač kosovskog šampiona bio pozitivan na korona testu, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Kosova.

Igrač koji je pozitivan prethodno je na testu 7. augusta bio negativan. U saopštenju UEFA-e se navodi da je cijeli tim Drite bio negativan na testiranju prije dolaska u Švicarsku, ali u petak je igrač Drite uoči utakmice pretkvalifikacija protiv Inter kluba d'Escaldes testiran pozitivno. U skladu sa UEFA protokolom, ovaj igrač je stavljen u karantin, zajedno sa saigračem koji je imao bliske kontakte sa njim.

Drugi pozitivni igrač imao je proteklih dana kontakt sa ostalim članovima delegacije što je natjeralo švicarske vlasti cijeli kosovski tim stave u karantin. Iz tog razloga se utakmica ne može održati, navodi se u saopštenju UEFA. Pitanje pobjednika će sada biti proslijeđeno Kontrolnom i disciplinskom tijelu UEFA.

“Fudbalski savez Kosova se nada i vjeruje da će se protokol i propisi UEFA-e poštovati u slučaju COVID-19, jer su zaraženi izolovani, a ostalim treba dopustiti da nastave nastup. Ovom prilikom molimo UEFA-u i tražimo razumijevanje kako bi se omogućilo igranje ovog meča u drugom terminu i na drugom mjestu", navodi se u saopštenju FSK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije