Conte ljut na medije: Zaslužujem malo više poštovanja

AA
Conte ljut na medije: Zaslužujem malo više poštovanja
Foto: EPA / Antonio Conte
Šef stručnog štaba londonskog Chelseaja Antonio Conte negirao je tvrdnje britanskih medija koji su pisali o njegovom skorom odlasku iz kluba te je dodao da tako neodgovorno ponašanje medija šteti klubu, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Svakodnevno se spekulira o mojoj budućnosti u klubu. Niti jedna takva vijest nije tačna. Tu sam dvije sezone i smatram da zaslužujem mlalo više poštovanja. Lično nemam problem s tim što svake sedmice čitam da Chelsea pregovara s nekim drugim trenerom, ali takve lažne vijesti negativno utječu na igrače“, poručio je Conte britanskim medijima.

Ističući da je predan svom poslu i da radi najbolje što zna i može, italijanski stručnjak Conte kazao je da se nada da će i ove sezone ponoviti prošlogodišnji uspjeh.

"Pokušavamo podmladiti tim jer to je važan proces za timove poput Chelseaja. U fudbalu je svima poznato da svakom treba dati vrijeme i da će rezultati dobrog rada doći. Po ugovoru sam još jednu godinu u Londonu i želim isključivo razmišljati o igri, igračima i klubu", kazao je Conte.

Conte je prošle sezone Chelsea odveo do titule u Premier ligi, a nakon 18. kola ove sezone se nalazi na trećem mjestu s 14 bodova zaostatka za Manchester Cityjem.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije