Tudor dobio otkaz, Galatasaray "krade" Terima Zmajevima

Radiosarajevo.ba
Tudor dobio otkaz, Galatasaray "krade" Terima Zmajevima
Hrvatski stručnjak Igor Tudor više nije trener istanbulskog velikana Galatasaraya. Tudor je otkaz dobio nakon poraza na gostovanju kod Yeni Malatyaspora rezultatom 2:1.

Bio je to treći poraz Galatasaraya u posljednjih pet prvenstvenih utakmica. Nakon što su prije duela sa Malatyasporom poraženi od direktnih konkurenata za titulu Basaksehira (5:1) i Bešiktaša (3:0), Tudorovi izabranici pokleknuli su i u duelu sa novi prvoligašem.

Tudor je na klupu Galatasaraya sjeo u februaru ove godine, a privremeno će ga na tom mjestu zamijeniti Emrah Bayraktar. Kao glavnog kandidata za novog trenera Galatasaraya, turski mediji vide Fatiha Terima. 

Terim je na klupi Galatasaraya sjedio u tri navrata. Sa istanbulskim velikanom osvojio je šest puta nacionalno prvenstvo, dva puta Turski kup, kao je jedan UEFA Cup.  

Podsjetimo, Terim je i jedan od kandidata za selektora našeg nacionalnog tima, a prije tri dana zatražio je i zvaničnu ponudu od Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 

Izvršni odbor N/FS BiH, kojem će komisija predložiti kandidate ili jednog kandidata za novog selektora, trebao bi se sastati 22. decembra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije