Španci nemaju VAR sistem: Suarezu "ukradena" rabona

Radiosarajevo.ba
Španci nemaju VAR sistem: Suarezu "ukradena" rabona
Barcelona je sinoć slavila bez mnogo problema na svom Camp Nou stadionu protiv Deportivo La Corune rezultatom 4:0, a ta je pobjeda mogla biti i ubjedljivija da je priznat regularan pogodak Luisa Suareza.

Urugvajac je krajem prvog poluvremena postigao pogodak, ali je on poništen zbog toga što sudije nisu vidjele da je lopta prešla gol liniju. Da "šteta" bude veća, Suarezu je poništen pogodak koji je postigao rabonom.

"Nisam vidio šta se dogodilo. Bez obzira na to da li se VAR sistem koristi ili ne, sudija je trebao vidjeti da li je lopta prešla liniju. Ne zna zašto se još uvijek VAR ne koristi u La Ligi. Oprema je vjerovatno jako skupa, ali je apsurdno da nemamo VAR", rekao je nakon utakmice trener Barcelona Ernesto Valverde.

VAR sistem u upotrebi je u takmičenjima pod okriljem FIFA-e, a već se koristi i u Seriji A, Bundesligi, MLS-u, portuglaskoj Primeri. VAR će se koristiti i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije