Conte: Edin Džeko je Romin igrač, a mislim da će tako i ostati

Radiosarajevo.ba
Conte: Edin Džeko je Romin igrač, a mislim da će tako i ostati
Chelsea će u 25. kolu Premier lige na Stamford Bridgeu igrati protiv Bournemoutha , a trener plavaca Antonio Conte održao je press konferenciju na kojoj je govorio o eventualnim pojačanjima, povredama i predstojećim utakmicama.

"Ne volim pričati o tuđim igračima, a koliko ja znam, Džeko je Romin igrač , a mislim da će tako i ostati", istaknuo je Conte, prenosi Goal.

Na pitanje o drugom Rominom igraču, Emersonu Palmieriju Conte je rekao:

"Ako se sjećate, rekao sam da u slučaju Kenedyjeve posudbe imamo dvije opcije; jedna je da kupimo novog igrača, a druga da pružimo priliku mladim igračima. Ukoliko bude novih vijesti u vezi Palmierija, klub će vas o tome obavijestiti."

"Morata, Willian i David Luiz su povrijeđeni te neće igrati protiv Bournemoutha dok su drugi igrači u konkurenciji za sutrašnju utakmicu. Ne znam što vas točno zanima, ali Luiz je ozljeđen, ozlijedio je koljeno dva dana prije utakmice s Newcastleom te nastavlja s procesom oporavka."

Chelsea je u potrazi za napadačem, spominju se Džeko, Giroud, Llorente:

"Klubu sam predložio neka imena te će ljudi zaduženi za dolaske igrača pokušati napraviti sve što je u njihovoj moći. Llorentea smo htjeli dovesti prošlog ljeta, ali od tada je prošlo više od pola godine te se situacija promijenila. Ponavljam, iz poštovanja prema svojim igračima želim razgovarati samo o igračima koji su u Chelseaju."

Courtois i Fabregas su se međusobno povrijedili na treningu, no Conte ipak ističe kako su oni spremni za sutrašnju utakmicu.

"Sutra ne igramo samo protiv Bournemoutha, već i protiv pritiska jer se prijelazni rok bliži kraju. Pored toga, imamo i problema s povredama tako da će sutrašnja utakmica biti iznimno zahtjevna. Međutim, ne tražim opravdanje i ne želim se žaliti, sutra ćemo izaći na teren i pokušati pobijediti", rekao je Conte te dodao:

"Mislim da se utakmice ne bi trebale igrati zadnjeg dana prijelaznog roka. Igrači nisu fokusirani na igru i to nije samo moje, već i mišljenje mnogih drugih trenera."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije