UEL / Članovi medicinskog tima FK Sarajevo spasili život putniku u avionu za Istanbul

27. 06. 2017. u 13:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kolektiv Bordo kluba zaputio se jutros sa sarajevskog aerodroma ka Moldaviji, gdje fudbalere ekipe s Koševa u četvrtak očekuje prva utakmica kvalifikacija za učešće u UEFA Europskoj ligi.

"U toku leta za turski grad Istanbul, desila se jedna nesvakidašnja scena. Naime, jednom putniku se naglo zdravstveno stanje pogoršalo u toku samog leta, te je izrazito nizak krvni pritisak doveo njegov život u opasnost, a tijelo u stanje pred infarkt.

Brzom intervencijom članova medicinskog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, doktora Adnana Hadžimuratovića i fizioterapeuta Ismara Hadžibajrića, te višeminutnim naporima, stanje putnika se stabiliziralo, te je uspješno podnio trenutak kada je avion sletio na istanbulski aerodrom i bez poteškoća je napustio letjelicu.

Poznanici ovog starijeg gospodina imali su samo riječi hvale za naše medicinske radnike, a naročito je zanimljivo spomenuti da je riječ o turskom državljaninu, koji je u proteklim danima boravio kao turista u gradu Sarajevu, a upravo je u majici kupljenoj u Fan Shopu FK Sarajevo, u Bezistanu, putovao nazad u svoju državu.

Ovom gospodinu želimo što brži oporavak, a svakako da Bordo porodica može biti ponosna na izuzetnu reakciju doktora Hadžimuratovića i fizioterapeuta Hadžibajrića", stoji u saopćenju ekipe iz Titove 38b. 

NEMA KOMENTARA