City se namučio protiv Burnleyja, Liverpool prosuo prednost kod Sunderlanda

Radiosarajevo.ba
City se namučio protiv Burnleyja, Liverpool prosuo prednost kod Sunderlanda
Popodnevni termin današnjeg programa 20. kola engleskog Premiershipa donio nam je četiri utakmice.

Everton je slavio s 3:0 protiv Southamptona, a utakmicu su odlučili golovi iz posljednjeg perioda. Valencia je postigao gol za vodstvo u 73. minuti na asistenciju Lukakua, a sedam minuta kasnije Baines pogotkom s bijele tačke riješava pitanje pobjednika. Konačnih 3:0 postavio je Lukaku u 89. minuti, piše Sport1.

City je dosta teže od očekivanog savladao Burnley. Stvari za Guardiolin tim je dodatno zakomplikovao Fernandinho u 32. minuti kada je zaradio direktno isključenje. Španac je na poluvremenu u igru ubacio Silvu i Aguera, što se pokazalo kao dobitna kombinacija. Clichy je doveo Građane u vodstvo u 58. minuti, a četiri minute kasnije Aguero povećava prednost domaćih. Ipak, Burnley se vraća u utakmicu u 70. minuti nakon očajne reakcija odbrane domaćih, no to je bilo sve što su gosti uspjeli napraviti pa je konačan rezultat glasio 2:1.

 Liverpool je kiksao nakon četiri vezane pobjede. Redsi su gostovali timu iz donjeg dijela tabele, Sunderlandu, te upisali samo remi rezultatom 2:2 iako su vodili u dva navrata. Apsolutnu dominaciju na početku utakmice u gol je pretvorio Sturridge, no već u 25. minuti je bilo 1:1, kada je Defoe pogodio s bijele tačke. Liverpool je do novog vodstva došao u 72. minuti golom Manea, no domaći poravnavaju još jednim golom Defoa s bijele tačke u 84. minuti. Redsi trenutno imaju pet bodova manje od Chelseaja, no i utakmicu više, dok je Sunderland skupio tek 15. bod u sezoni.

WBA je preokretom slavio protiv Hulla u posljednjem susretu današnjeg programa. Gosti su poveli u 21. minuti preko Snodgrassa, a poravnao je Brunt u 49. minuti. Mcauley je preokrenuo u 62, a konačnih 3:1 postavio je Morrison golom iz 73. minute. WBA je upisao 29 bod u sezoni, dok je Hull na pretposljednjem mjestu s 13 bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije