Christoforou: Kipar ne gleda historiju, želimo dobar rezultat sutra u Zenici

Anadolija
Christoforou: Kipar ne gleda historiju, želimo dobar rezultat sutra u Zenici
Pred susret 3. kola kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine, koji sutra na Bilinom polju u Zenici bh. Zmajevi igraju protiv reprezentacije Kipra, stručni štab i igrači gostujuće reprezentacije obratili su se javnosti.

Javnosti su se ovom prilikom obratili Christakis Christoforou, selektor Kipra i Vincent Fabien Laban Bounayre, igrač ove reprezentacije, koji su istakli kako će pokušati "ukrasti" bodove bh. nogometašima u sutrašnjoj utakmici. Kako prenosi Anadolija, ovom prilikom Christoforou je kazao kako Bosna i Hercegovina ima dosta dobar tim.

Znamo ko je BiH, koliko su jaki kao tim, znamo da imaju odlične igrače sa dosta njih u Evropi. Treba da damo sve od sebe da dobijemo utakmicu. Naši igrači su spremni za to i znaju da će biti jako teško. Kad igraš protiv ovako dobrog protivnika, to ima utjecaja na to da igrači daju sve od sebe“, rekao je Christoforou, koji je dodao da ova reprezentacija ima nekih problema u aktuelnom kvalifikacionom ciklusu.

"Imamo problem sa umorom, ali ćemo gledati ko je spreman. Svi igrači su mi na raspolaganju i nadam se da će biti sutra sve najbolje za naš tim. Gledamo šta smo uradili, da znamo šta ćemo sutra raditi, kako bi mogli i sutra postići rezultate i ne gledamo pobjedu od prije dvije godine".

Vincent Fabien Laban Bounayre, igrač selekcije Kipra, rekao je kako poznaju selekciju Bosne i Hercegovine.

„Sutra igramo protiv jakog tima, ali tima koji znamo iz prethodnih susreta. Spremni smo za treći susret i spremni smo za tešku utakmicu i da damo sve najbolje od sebe“, rekao je Laban Bounayre.

Nakon konferencije za medije, selekcija Kipra odradila je posljednji trening pred sutrašnji susret.

Podsjećamo, susret Bosna i Hercegovina – Kipar igra se u okviru 3. kola grupe „H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Rusija 2018“. Početak utakmice je u 20,45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije