Chelsea u bizarnom problemu: Ako otpuste trenera, riskiraju opstanak u Premier ligi?

0
Radiosarajevo.ba
Chelsea u bizarnom problemu: Ako otpuste trenera, riskiraju opstanak u Premier ligi?
Foto: Eurosport.com / Mauricio Pochettino

Londonski nogometni velikan Chelsea mora biti maksimalno pažljiv oko odluke da otpusti argentinskog stručnjaka Mauricija Pochettina sa pozicije trenera momčadi.

Pochettino je na Stamford Bridge stigao prošlog ljeta u nadi da će pokrenuti neku novu eru u klubu sa brojnim novim licima koja su pristigla. Međutim, ekipa nije ništa bolja nego u ovo doba prošle sezone kada ih je vodio Graham Potter.

Naprotiv, ako se povuče paralela, Potter je na 23 utakmice prošle takmičarske godine imao bod više u odnosu na Argentinca i bio 10. spram aktuelne 11. pozicije na kojoj se tim nalazi.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Stoga i ne čudi želja navijača da nekadašnjem kormilaru Tottenhama vide leđa. No, postoji jedan ogroman problem. Naime, Pochettino ima još 18 mjeseci ugovora s Chelseajem i njegov otkaz u ovom momentu košta bi klub 10 miliona funti.

U slučaju da ga otpuste prije juna, taj rashod bi se računao za aktuelnu godinu čime bi engleski velikan dodatno prekršio finansijski fair-play i mogao bi da se suoči sa gubitkom poena.

Najcrniji scenario priče bi bio taj da se Chelsea dovede u situaciju borbe za opstanak u Premier ligi, te bi nezapamćen šok bilo njihovo eventualno ispadanje iz najelitnijeg ranga engleskog nogometa, piše Sport AM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije