Chelsea bez kapitena u derbiju s Liverpoolom

Anadolija
Chelsea bez kapitena u derbiju s Liverpoolom
FOTO: EPA / John Terry
Fudbalski klub Chelsea u velikom derbiju petog kola Premier lige protiv Liverpoola koji će se igrati u petak uvečer igraće bez kapitena Johna Terryja, koji se povrijedio u nedjelju u susretu sa Swanseajem, javlja Anadolu Agency (AA).

Terry se povrijedio u finišu nedjeljne utakmice, koja je završena rezultatom 2:2, a potom je viđen kako sa štakama napušta stadion “Liberty“ u Swanseaju.

“Ne znam koliko je ozbiljna povreda, ali ćemo to saznati nakon detaljnih pregleda. Međutim, Terry je ratnik i nisam previše zabrinut“, kazao je Antonio Conte, menadžer Chelsea nakon nedjeljne utakmice.

U ponedjeljak je Terry obavio detaljne ljekarske preglede, a danas je Chelsea objavio kako je utvrđeno da će zbog istegnuća ligamenata skočnog zgloba pauzirati najmanje deset dana.

Izostanak 35-godišnjeg defanzivca mogao bi značiti drugi debi za Brazilca Davida Luiza u dresu Chelseaja. Naime, brazilski fudbaler se posljednjeg dana prelaznog roka vratio na “Stamford Bridge“ nakon što je dvije sezone proveo u Paris Saint-Germainu.

Utakmica Chelsea – Liverpool igraće se u petak u Londonu sa početkom u 21 sat.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije