Chape se vraća na teren: Utakmica koju će gledati cijeli fudbalski svijet

Radiosarajevo.ba, Fena
Chape se vraća na teren: Utakmica koju će gledati cijeli fudbalski svijet
Tragedija koja je potresla svijet i u kojoj su fudbaleri brazilskog Chapecoensea izgubili živote ujedinila je fudbalski svijet. Ipak povratak Chapecoensea na fudbalski teren bit će trenutak koji će željeti da vide svi ljubitelji fudbala na svijetu.

Chapecoense se utakmicu igrati već 11. decembra, a protivnik će im biti Atletico Mineiro. Riječ je utakmici posljednjeg kola brazilskog prvenstva.

Otkrio je to predsjednik kluba Ivan Tozzo kojeg je to zamolio predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Marco Polo Del Nero, prenosi Goal.

"Razgovarao sam s Del Nerom i rekao mi da će utakmica protiv Atletico Mineira biti veliki događaj u Chapecu. Odgovorio sam mu da nemamo dovoljno igrača da zaigraju. No, on mi je poručio da imamo juniore", otkrio je Tozzo.

"Nije bitan rezultat. Imat ćemo utakmicu koju zaslužujemo, koju Chapeco zaslužuje, koju regija zaslužuje, koju Brazil zaslužuje", dodao je.

Tako će 11. decembra Chapeco na najbolji mogući način odati počast nesretno preminulim u nesreći u Kolumbiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije