Celtina borba za Evropu i Toulouse za elitu uz najveće kvote na svijetu

0
Radiosarajevo.ba
Celtina borba za Evropu i Toulouse za elitu uz najveće kvote na svijetu
Foto: Mozzart Sport / Celta lovi tri boda

Nova sedmica počinje, a kladioničari ne moraju da brinu.

Ovog ponedjeljka imamo veliki broj zanimljivih mečeva, pa su Mozzart kladionice bile u velikim problemima tokom izbora.

Za danas su bili velikodušni i ponudili najviše kvote na svijetu kada su u pitanju dva meča, po jedan u španskoj Primeri i francuskoj Ligue 2.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Celta će pokušati da nastavi sa dobrim rezultatima u Vigu protiv "fenjeraša" i tako pokušati da se uključi u borbu za Evropu, dok će Toulouse protiv Le Havre nastaviti borbu za povratak u elitu.

CELTA - LEVANTE (PONEDJELJAK, 21.00), KEC 1,75

Negdje u novembru se činilo da će se Celta boriti za opstanak, ali je u posljednjih 10 kola dobila tačno polovinu utakmica. Uz to, ima tri remija i samo dva poraza, pa je sada mirna u sredini tabele. Odmah su porasle i ambicije u Vigu, navijači već kalkulišu kako do međunarodne scene, gdje su posljednji put nastupili u sezoni 2016/2017. Imaju pravo maštanja, Celta je u posljednja tri kola upisala po dvije pobjede i remi.

Danas u Vigo dolazi najslabiji tim Primere, Levante. Ako ga savlada, Celta će biti blizu Villarreala, koji drži poziciju koja vodi u Konferencijsku ligu, sa pet bodova zaostatka. Levante je u srijedu u prošlom kolu priredio veliko iznenađenje i savladao aktuelnog prvaka Atletico u Madridu sa 1:0. Time je prekinuo niz od tri uzastopna poraza. U septembru je Celta savladala Levante sa 2-0 u Valenciji.

TOULOUSE – LE HAVRE (PONEDJELJAK, 20.45), KEC 1,65

Sve je izvjesnije da ćemo od ljeta ponovo gledati Toulouse u Ligi 1, pogotovo ako zadrži formu u kojoj igra od početka 2022. godine. Toulouse je vezao sedam prvenstvenih utakmica bez poraza, pa se istakao na vodećoj poziciji na tabeli. Ima isti broj bodova kao i Paris, 48, ali i utakmicu manje. Direktnu promociju će svakako izboriti dvije najbolje ekipe, tako da Toulouseu ne pravi razliku da li je prvi ili drugi, sve dok je ispred Ajaccioa, Sochauxa i Auxerrea.

Le Havre gubi korak iza mjesta koje vodi u plej-of. Nije uspio u napadu, nije dobio pet uzastopnih utakmica i sada mu je Auxerre udaljen sedam bodova. S druge strane, ofanziva Toulousea radi savršeno i u posljednja dva meča je postigla sedam golova. Dijon je poražen sa 4:1, a Valencienes sa 3:1. U prvom meču sezone, 13. septembra prošle godine, Toulouse i Le Havre odigrali su 1:1.

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije