Celtic je dao podršku Palestini, a savjet svojim fanovima u vezi gostovanja u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Celtic je dao podršku Palestini, a savjet svojim fanovima u vezi gostovanja u Sarajevu

Šampion Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo, u prvom pretkolu Lige prvaka sastat će se sa Celticom. Nakon žrijebanja u Nyonu, predstavnici oba kluba postigli su dogovor da se prva utakmica igra na Koševu.

Sarajevo i Crvena zvezda saznali protivnike u Ligi prvaka

Škoti su se iz tog razloga i oglasili putem Twittera, gdje su svojim fanovima dali savjet vezan za odlazak na gostovanje Bordo klubu u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Sreća pomazila Sarajevo, lijepa vijest iz Nyona i pored dva duela sa Celticom

“Savjetujemo navijačima da ne organiziraju putovanja u Sarajevo, dok se zvanično ne potvrdi raspored, termin i lokacija meča”, navodi se u tweetu iz Celtica.

Prvi meč bi se trebao igrati na stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu 9. ili 10. jula, dok je revanš na Celtic Parku sedam dana poslije.

Sarajevo 9. jula ipak neće igrati u Glasgowu

Europska nogometna federacija (UEFA) još nije potvrdila termin.

Zanimljivo će biti i na tribinama. Poznato je da Celtic ima vatrene navijače, a da im je himna “You will never walk alone”, kao i u navijača Liverpoola.

Popularni “Kelti” su prošle godine došli u centar svjetske javnosti, jer su javno na tribinama isticali transparente podrške Palestini.

FK Sarajevo saznao potencijalne protivnike u drugom pretkolu Lige prvaka

Vidjet ćemo da li će slično spremiti i u duelima sa Sarajevom, posebno na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

“Pravda i istina su najveći pobjednici”, jedna je od parola navijača Celtica, koju možda i vidimo na tribinama našeg najvećeg stadiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije