Carrick na kraju sezone završava karijeru i postaje trener

AA
Carrick na kraju sezone završava karijeru i postaje trener
Foto: EPA / Michael Carrick
Michael Carrick (36), sjajni vezni fudbaler Manchester Uniteda, na kraju ove sezone završiće igračku karijeru i priključiti se trenerskom timu menadžera Josea Mourinha.

Ovu vijest potvrdio je i portugalski trener, koji je kazao da je Carricku ponuđena trenerska pozicija u klubu još u novembru 2017. godine.

Carricku je prošle godine dijagnostikovan nepravilan rad srca. U međuvremenu je ljekarskim postupkom riješio taj problem i sada se vratio treninzima, te ne odustaje od povratka u dres Uniteda.

“Kada bude želio Carrick će postati dio našeg trenerskog tima. Imao je nekoliko mjeseci bez treninga. Sada se nalazi u drugoj sedmici trenažnog procesa sa timom. On je veoma važan igrač za nas. Mislim da je da se oprosti na kraju sezone, a ne prošle sedmice, dobra za naš tim. Isto tako dobra odluka je za njega da završi sa igranjem fudbala, ne zbog povrede ili nekog drugog problema“, kazao je Mourinho i dodao:

“Tako smo svi u klubu sretni. Na kraju sezone očekujemo da bude u trenerskom timu, osim ako ne promijeni odluku, ali u klubu bi bili sretni da ostane pri njoj. I ja bih bio sretan zbog njega da to uradi.“

Carrick je u Manchester United stigao 2006. godine iz Tottenhama. Za “crvene đavole“ odigrao je 460 takmičarskih utakmica i postigao 24 gola. Nastupa je još za West Ham United u kojem je počeo karijeru, te za Swindon Town i Birmingham City. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 34 puta bez pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije