Cardiff mora platiti Nantesu šest miliona eura za transfer Emiliana Sale

Radiosarajevo.ba
Cardiff mora platiti Nantesu šest miliona eura za transfer Emiliana Sale
Screenshot / Emiliano Sala

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) presudila je kako Cardiff City mora platiti Nantesu šest miliona eura za transfer Argentinca Emiliana Sale koji je poginuo u avionskoj nesreći 21. januara ove godine.

Sala je letio iz Nantesa u Cardiff u kojemu je trebao nastaviti svoju karijeru u transferu vrijednom 17 miliona eura.

Emiliano Sala se prije avionske nesreće otrovao

Argentinski nogometaš Emiliano Sala (28) i njegov pilot bili su izloženi opasnim razinama ugljen-monoksida, prije nego što se njihov mali avion srušio u Engleskom kanalu, u januaru ove godine, potvrdili su u srijedu britanski istražitelji. Francuska: Pronađeni dijelovi aviona u kojem je bio fudbaler Emiliano Sala Tijelo fudbalera pronađeno je i identificirano dvije sedmice nakon nesreće.

Nakon što je dogovorio transfer na "otok", argentinski napadač se vratio u Francusku kako bi se pozdravio s bivšim suigračima, a potom je krenuo prema Walesu.

Uhapšen čovjek kojeg se sumnjiči za smrt Emiliana Sale

U popodnevnim satima uhapšen je 64-godišnji muškarac iz sjevernog Yorkshirea kojem se na teret stavlja smrt argentinskog nogometaša Emilana Sale. Podsjećamo, avion kojim je ovaj mladić trebao stići u svoj novi klub Cardiff City, nestao je 22. januara u Engleskom kanalu, a tek 3.

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao s radara, a gotovo tri tjedna nakon nesreće istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli njegovo tijelo.

Klubovi su se nakon njegove smrti nastavili prepucavati oko odštete, a na kraju je morala presuditi FIFA.

"FIFA-ini Odbor za status igrača utvrdio je da Cardiff City mora platiti Nantesu šest miliona eura, što odgovara prvoj ratu koju je velški klub trebao platiti u skladu sa sporazumom o transferu", stoji u izjavi FIFA-e, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije