Burnley na četvrtom mjestu Premiershipa, Chelsea rutinski u gostima

Radiosarajevo.ba
Burnley na četvrtom mjestu Premiershipa, Chelsea rutinski u gostima
Odigrane su tri utakmice 17. kola engleskog Premiershipa. Chelsea se brzo oporavio od poraza u londonskom derbiju od West Hama (0:1) i večeras je slavio na gostovanju kod Huddersfielda rezultatom 3:1.

Plavci su do vodstva došli u 23. minuti susreta. Willian je asistirao, a mrežu domaćih zatresao Bakayoko. Dvije minute prije kraja prvog poluvremena Chelsea je došao do dva gola prednosti. Pogodio je Willian. Na 3:0 povisio je Pedro u 50. minuti, a konačnih 3:1 postavio je Depoitre. 

Najprijatnije iznenađenje engleskog Premiershipa ove sezone je bez ikakve sumnje Burnley. Večeras je ekipa Seana Dychea na svom terenu dočekala Stoke City. Dugo su domaći navijači čekali na pogodak, a onda je za veliko slavlje na Turf Mooru pogodio Barnes u 89. minuti utakmice. Burnley je ovom pobjedom došao na četvrto mjesto engleskog Premiershipa.

Seriju loših rezultata nastavio je Watford. Ekipa Marca da Silve večeras  je na gostovanju kod fenjeraša Crystal Palacea poražena rezultatom 2:1. Vodio je gost od teće minute, kada je mrežu Spreonija zatresao Janmaat. U samom finišu ekipa Roya Hodgsona došla je do preokreta. Rezultat je izjednačio Sako u 89. minuti, a konačnih 2:1 postavio McArthur. Gosti su susret završili sa deset igrača. Crveni karton dobio je Cleverly u 87. minuti. Palace je ovom pobjedom skočio na 17. mjesto Premiershipa. 

Sutra su na rasporedu preostali dueli 17. kola, a najzanimljivije će biti u još jednom derbiju Londona. West Ham će dočekati Arsenal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije