Milioneri konačno slavili: Borussija u Mainzu prekinula crni niz

Radiosarajevo.ba
Milioneri konačno slavili: Borussija u Mainzu prekinula crni niz
Odigrane su četiri utakmice 16. kola njemačke Bundeslige, a Borussija Dortmund je nakon devet utakmica bez pobjede u svim takmičenjima, večeras konačno upisala trijumf.

Wolfsburg je na svom terenu u prvom susretu 16. kola dočekao Leipzig. Susret je završen rezultatom 1:1. Domaćin je do vodstva došao u 15. minuti. Precizan s bijele tačke bio je Verhaegh. Izjednačio je Halstenberg u 52. minuti. Gosti su susret završili sa deset igrača. U 92. minuti crveni karton dobio je Upamecano.

Borussija Dortmund je konačno upisala trijumf. Posljednji put Milioneri su slavili 24. oktobra protiv Magdeburga u Kupu Njemačke. Večeras je Borussija slavila protiv Mainza rezultatom 2:0. Gosti su poveli u 55. minuti susreta, a pogodio je Sokratis. Konačnih 2:0 za Milionere postavio je Kagawa u 89. minuti susreta.

HSV je na svom terenu dočekao Eintracht Frankfurt. Domaćin je poveo u devetoj minuti susreta. Pogodio je Grk Papadopoulos nakon asistencije Hunta. Gosti su izjednačili u 16. minuti susreta, a pogodio je Wolf. Samo osam minuta kasnije Eintracht je preokrenuo. Konačnih 2:1 postavio je Gačinović u 24. minuti susreta.

Freiburg je na svom terenu slavio protiv Borussije Monchengladbach s minimalnih 1:0. Jedini pogodak za domaće Petersen s bijele tačke u 20. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije