Kolumbijac Cardona zbog nesportskog gesta suspendovan na pet utakmica

AA
Kolumbijac Cardona zbog nesportskog gesta suspendovan na pet utakmica
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) izrekla je kolumbijskom reprezentativcu Edwinu Cardoni zabranu igranja na pet utakmica zbog nesportskog gesta na utakmici sa Južnom Korejom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Cardona je tokom prijateljske utakmice Kolumbija-Južna Koreja u novembru ove godine u jednom trenutku susreta prstima iskosio svoje oči, što je protumačeno kao nesportski gest i rasističko vrijeđanje protivnika.

Ipak, ono što je dobro za Cardonu jeste činjenica da mu je FIFA dozvolila da kaznu služi i u prijateljskim utakmicama, tako da je moguće da bude na raspolaganju selektor Joseu Pekermanu na otvaranju Svjetskog prvenstva u Rusiji 19. juna protiv Japana. Cardoni je izrečena i novčana kazna u iznosu od 20.000 švajcarskih franaka (17.155 eura).

Cardona se nakon prijateljske utakmice u Seulu izvinio reprezentativcima Južne Koreje.

"Nisam mislio da ne poštujem bilo koga, zemlju ili rasu. Ali, ako se neko osjetio uvrijeđenim ili je protumačio to na takav način, izvinjavam se", rekao je Cardona.

Kolumbija će se na Mundijalu naredne godine takmičiti u grupi H sa Japanom, Senegalom i Poljskom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije