Allianz Arena bez Čaršija: Predsjednik Bešiktaša uveo zabranu za navijače

Radiosarajevo.ba
Allianz Arena bez Čaršija: Predsjednik Bešiktaša uveo zabranu za navijače
Kada 20. februara na Allianz Areni u Münchenu, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, na teren istrče fudbaleri Bayerna i Bešiktaša, gosti će biti bez podrške s tribina.

Iako su Bešiktašovi Čarši poznati kao jedna od najvatrenijih europskih navijačkih grupa, neće im biti dozvoljeno da bodre svoje ljubimce u Njemačkoj.

Kuriozitet je da je zabrana za navijače došla na zahtjev Fikreta Ormana, predsjednika Bešiktaša.

Razlog: Navijači Bešiktaša izazvali su velike nereda na prošlosezonskoj utakmici četvrtfinala Europske lige protiv Olympiquea u Lyonu. UEFA je zaprijetila da će u slučaju ponovljenih nereda isključiti Bešiktaš iz takmičenja.

Otud veliki strah u Istanbulu. Prije nekoliko dana, prilikom gostovanja Bešiktaša u Leipzigu, u meču grupne faze Lige prvaka, karte su mogli kupiti samo navijači koji su do maja registrirani u online sistem njemačkog vicešampiona RB-a. Također, na stadion su mogli ući samo navijači s iskaznicom koja sadrži fotografiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije