Buffon o okršaju s 20 godina mlađim Mbappeom: To je ljepota života

Radiosarajevo.ba
Buffon o okršaju s 20 godina mlađim Mbappeom: To je ljepota života
Gianluigi Buffon s jedne strane, a Kylian Mbappé s druge. Prvi je rođen 1978. godine i u karijeri je osvojio gotovo sve - Svjetsko prvenstvo, sedam italijanskih prvenstava, tri italijanska kupa, šest italijanskih superkupova, i Kup UEFA-e.

Drugi je rođen 1998. godine, a ove sezone bilježi rekord za rekordom. Tačno 20 godina razlike je među njima, a u polufinalu Lige prvaka će se naći jedan nasuprot drugome.

"On je rođen 1998. godine, jel' tako? Ja sam 1998. već igrao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje je on rođen. To je ljepota života, ljepota življenja, upoznavati ljude koji još nisu bili ni rođeni kada si ti već imao velik dio karijere iza sebe," rekao je Gianluigi Buffon za službenu UEFA-inu stranicu uoči utakmice Juventusa i Monaca.

"Nedavno sam razmišljao o tome, imao sam priliku igrati s gotovo tri generacije igrača. Igrao sam s onima koji su rođeni 50-ih i 60-ih godina, a završit ću karijeru uz one koji su rođeni nakon 2000. To je velika vremenska razlika," dodao je Buffon.

"Jako je uzbudljivo kada znaš da igraš protiv budućeg Lea Messija, Cristiana Ronalda i Neymara. Možda će za 10 godina, kada ja više ne budem igrao, ovi igrači biti etablirani prvaci, a meni će zauvijek ostati sjećanja da sam igrao protiv njih na početku njihovih karijera."

Veliki Italijan se nada da će karijeru završiti s jednim velikim trofejem koji mu nedostaje - Ligom prvaka i nada se da Mbappé neće biti maksimalno motiviran, prenosi Goal.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije