Sjajna utakmica Bayern Munchena: Šest golova u mreži Wolfsburga

Radiosarajevo.ba
Sjajna utakmica Bayern Munchena: Šest golova u mreži Wolfsburga
Bayern Munchen je u okviru 31. kola Bundeslige deklasirao u gostima Wolfsburg rezultatom 6:0.

Bavarci prolaze krož težak period u protekle dvije sedmice s obzirom na ispadanje iz Lige prvaka i Kupa Njemačke, ali je ekipa Carla Ancelottija pokazala karakter i odigrala sjajnu utakmicu protiv Wolfsburga. 

Nije trebalo mnogo vremena gostima iz Munchena da dođu do vodstva, a to su uradili u 19. minuti kada je Alaba prelijepim golom iz slobodnog udarca donio vodstvo svom timu.

U 36. minuti susreta Bayern udvostručuje svoju prednost, a mrežu Wolfsburga ovaj put trese Lewandowski. Poljski napadač je primio loptu na ivici šesnaesterca i snažnim udarcem je poslao u mrežu za 2:0.

Isti igrač je u samom finišu drugog poluvremena postigao i treći gol za Bavarce kada mu je Coman odigrao pas u peterac, a on u svom stilu poslao loptu u mrežu za 0:3.

U drugom poluvremenu je Bayern nastavio sa fenomenalnom igrom koju su krunisali sa još tri postignuta gola. Robben je u 66. minuti pogodio za 0:4, da bi Muller i Kimmich u 80. i 85. minuti susreta i potpuno dotulki 'Vukove' za ogromnu pobjedu svoje ekipe od 6:0.

Bavarci su tako osvojili 27. naslov prvaka Njemačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije