Bruka bavarskog giganta: Trećeligaš izbacio Bayern iz Kupa Njemačke

0
Radiosarajevo.ba
Bruka bavarskog giganta: Trećeligaš izbacio Bayern iz Kupa Njemačke
Foto: EPA - EFE / Potišteni igrači Bayerna

Njemački velikan Bayern München doživio je noćnu moru u srijedu u Saarbrückenu, gdje je eliminiran u osmini finala Kupa Njemačke od strane trećeligaša.

Neizvjestan dvoboj, zbog stanja terena nakon obilnih kiša proteklih dana u Saarlandu na jugozapadu Njemačke, okončan je pobjedom domaćina od 2:1.

Thomas Müller je dao gol za vodstvo Bayerna u 16. minuti lijepim udarcem s ruba šesnaesterca, a Saarbrücken se vratio neposredno prije odlaska na odmor golom Patricka Sontheimera.

Svečano otvorene 30. Sarajevske večeri muzike uz spektakularnu izvedbu 'Carmina Burana'

Svečano otvorene 30. Sarajevske večeri muzike uz spektakularnu izvedbu 'Carmina Burana'

To je zagrijalo 16.003 domaćih gledatelja na stadionu Ludwigsparkstadion u Saarbrückenu, koji su se prisjetili pobjede od 6:1, koju je njihov klub ostvario protiv Bayerna u Bundesligi u sezoni 1976./77.

U drugom poluvremenu Bayern je opsjedao protivnički gol, ali je golman domaćih Tim Schreiber briljirao.

[twitter]https://twitter.com/i/status/1719832181357281304[/twitter]

Jedina ozbiljna akcija Saarbrückena u drugom poluvremenu rezultirala je golom. Marcel Gaus je u šestoj minuti sudijske nadoknade zabio za pobjedu i prolaz domaćina.

Bayernu je ovo treće rano ispadanje u zadnje četiri sezone, u fazi osmine finala Kupa.

U januaru 2021. izbacio ga je Kiel (tada drugoligaš), na jedanaesterce, da bi u novembru 2021. doživio najteži poraz u historiji u Kupu od Mönchengladbacha (5:0). Prošle godine izgubio je u četvrtfinalu kod kuće od Freiburga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije