Bravo, Zrinjski: Bosna i Hercegovina ima predstavnika u play offu Konferencijske lige!

9
Radiosarajevo.ba
Bravo, Zrinjski: Bosna i Hercegovina ima predstavnika u play offu Konferencijske lige!
Foto: HŠK Zrinjski / HŠK Zrinjski

Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u play off Konferencijske lige nakon što su danas odigrali 1:1 u gostima kod kazahstanskog Tobola u revanš susretu trećeg pretkola.

Zrinjski je na Centralnyj stadion došao s prednošću od 1:0 iz Mostara i tu prednost je uspio da odbrani u napetih 90 minuta fudbala u Kazahstanu.

Prvo poluvrijeme

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Vozači, naoružajte se strpljenjem: Velika gužva na Stupu zbog udesa

Domaći prvi prijete preko Deblea, ali Čondrić to brani. Nije bilo dešavanja do 34. minute kada je bh. predstavnik poveo. Čuže probija po strani, šutira iz mrtvog ugla i lopta ulazi u gol.

Drugo poluvrijeme

Na samom startu drugog dijela, u 53. minuti, domaći su stigli do poravnanja. Tošić je odradio više od pola posla, dodao do Deblea koji pogađa za 1:1.

U 66. minuti domaći su imali veliku sreću jer Janković pogađa stativu.

U 81. minuti Zrinjskom je posao olakšan jer je golman Tobola Mokin dobio crveni karton pošto je igrao rukom van šesnaesterca.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je prošao dalje.

Bh. prvak će u play offu igrati protiv poraženog iz trećeg pretkola Lige prvaka Slovan Bratislava - Olympiakos. Te dvije ekipe revanš igraju večeras. Prvi meč je završen rezultatom 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije