Bravo, zmajići: Kadetska reprezentacija BiH pobijedila Hrvatsku 4:1 u gostima

Radiosarajevo.ba
Bravo, zmajići: Kadetska reprezentacija BiH pobijedila Hrvatsku 4:1 u gostima
/ Kadetska reprezentacija BiH (Foto: NSBiH)
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas na gostovanju u Ivankovu u prijateljskom meču selekciju Hrvatske s 4:1.

Naš tim je u vodstvo doveo Milan Savić (35), na 2:0 poviso je iz jedanaesterca Dobrica Tegeltija. Samo što je počelo drugo poluvrijeme Savić još jednom trese mrežu Hrvatske, da bi se u 56. minuti u listu strijelaca upisao i Ahmed Hasanović za 4:0.

Poraz domaćina ublažio je Marko Hanjulak u 76. Minute. Treba reći da je Matej Perković, golman reprezentacije BiH odbranio dva jedanaesterca fudbalerima Hrvatske.

Iste selekcije će se ponovo sastati u četvrtak, 8. decembra u 13.00 sati na stadionu Tušanj u Tuzli.

Reprezenacija BiH igrala je u sastavu: Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Rijad Sadiku, Jusuf Gazibegović, Mufid Salčin, Stefan Santrač, Eldin Omerović, Dino Kurbegović, Marko Brkić, Milan Savić, Elvis Mehanović. Igrali su još: Armin Imamović, Ahmed Hasanović, Domagoj Marušić, Enio Zilić, Alen Dejanović, Denis Kahrimanović, Kenim Devedžić, Igor Savić, David Radovac. Selektor: Sakib Malkočević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije