Bosanac godinama ljut na Jürgena Kloppa: Nisam mu čestitao titulu

0
Radiosarajevo.ba
Bosanac godinama ljut na Jürgena Kloppa: Nisam mu čestitao titulu
Foto: Sport.de / Buvač i Klopp

Jürgen Klopp i Željko Buvač radili su zajedno u Mainzu, Borussiji Dortmund i Liverpoolu, te su ih mnogi smatrali "trenerskim tandemom snova". U aprilu 2018. godine su se razišli trener i njegov pomoćnik što do danas ne može zaboraviti bivši fudbaler banjalučkog Borca.

U jednom video dokumentarcu, Buvač, koji je trenutno sportski direktor ruskog prvoligaša Dinama iz Moskve, otkrio je da rane još uvijek nisu zarasle.

Na pitanje da li je čestitao Kloppu na osvajanju naslova prva Engleske ove godine, Buvač je kategorično odgovorio:

"Nisam. Bio sam sretan zbog Liverpoola, navijača i igrača. Ali nisam čestitao Kloppu."

Bosanac je izjavio da je davno mogao prihvatiti funkciju glavnog trenera, ali to nije želio iz sasvim određenog razloga.

"Čini mi se da sam bio trener u tih 17 godina s Kloppom. Radio sam sve što rade treneri, osim što se nisam pojavljivao u javnosti i nisam davao intervjue. Znao sam svoju ulogu i trudio se da svoj tim učinim što boljim", objašnjava Buvač, očito aludirajući da je zaslužio veće priznanje za svoj rad.

Kaže da je imao brojne ponude iz drugih klubova nakon odlaska iz Liverpoola, ali…

"Trenutno ne želim biti trener. Ako me Barcelona pozove, možda bih razmislio, inače ne."

Inače, u Kloppovoj biografiji "Volim kad se sruši", novinar Raphael Honigstein izvijestio je da je Holanđanin Pepijn Lijnders, drugi Kloppov pomoćnik u LIverpoolu, među igračima bio mnogo popularniji od Buvača pa se njemački trener morao rastaviti od dugogodišnjeg asistenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije