Borussia Monchengladbach dočekuje jednu od najefikasnijih ekipa - Eintracht Frankfurt

0
Radiosarajevo.ba
Borussia Monchengladbach dočekuje jednu od najefikasnijih ekipa -  Eintracht Frankfurt
Facebook: Borussia D / Borussia Dortmund

Danas se u sklopu 29. kola Bundeslige sastaju Borussia Monchengladbach i Eintracht Frankfurt. Utakmica počinje u 15.30 sati.

Borussia Monchengladbach iza sebe ima jednu sjajnu sezonu u kojoj su u samo završnici uspjeli doći među četiri najbolje ekipe i na taj način su obezbjedili učešće u Ligi Prvaka.

U Ligi Prvaka su igrali vrhunski nogomet ali je sigurno i igra na više frontova imala uticaja na igre u Bundesligi gdje su daleko od prošlosezonskih partija. Trenutno su tek osmoplasirana ekipa lige i zaostaju čak 13 bodova za mjestima koja vode u Ligu Prvaka.

Sa druge strane Frankfurt je trenutno četvrtoplasirana ekipa Bundeslige i ekipa su sa najboljom formom u ligi ukoliko posmatramo posljednjih 15 utakmica i treba očekivati da se do kraja prvenstva zadrže među četiri najbolje ekipe. Trenutno su u nizu od tri vezane pobjede i na te tri utakmice su postigli čak 11 pogodaka. Oni su nakon Bayerna najefikasnija ekipa lige dok je Monchengladbach najefikasnija momčad lige van top pet ekipa i jasno je da nas danas očekuje jedna utakmica sa mnoštvo pogodaka. U posljednjih pet međusobnih duela ovih ekipa obje ekipe su postigle bar jedan pogodak dok je prvi duel ove sezone u Bundesligi završen rezultatom 3:3

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ove utakmice pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Borussia Monchengladbach 2,70, neriješeno 3,15, a na pobjedu Eintracht Frankfurta 2,70.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije