Hoffenheim sa mnoštvom povrijeđenih igrača gostuje u Leipzigu

0
Radiosarajevo.ba
Hoffenheim  sa mnoštvom povrijeđenih igrača gostuje u Leipzigu
RB Leipzig Twitter / RB Leipzig

Danas se u sklopu 29. kola Bundes lige sastaju RB Leipzig i Hoffenheim. Utakmica počinje u 20.30 sati.

Hoffenheim je ove sezone ekipa sa sredine tablice dok je Leipzig još uvijek u utrci za prvaka u kojoj kasne pet bodova za prvoplasiranim Bayernom. Danas jednostavno moraju do pobjede da se približe Bayernu na dva boda i naprave im dodatni pritisak u izuzetno teškoj utakmici sa Wolfsburgom koja se igra za vikend. Hoffenheim je trenutno u očajnoj formi, u posljednja četiri susreta su osvojili svega jedan bod. To i ne čudi s obzirom da imaju čak devet ozljeđenih igrača na koje ne mogu računati ni za današnji dvoboj te je stoga RB Leipzig ogromni favorit u ovom susretu.

Sa druge strane RB Leipzig ulazi u ovaj susret nakon visoke pobjede nad Werderom i sigurno da je momčad vrlo motivisana da prekine dominaciju Bayerna u Bundesligi.

Hoffenheim u ovaj susret ulazi sa mnoštvo povrijeđenih igrača dok RB Leipzig traži izuzetno važnu pobjedu u borbi za prvaka. Leipzig je savladao ekipu Hoffenheima u prvom susretu ovih ekipa sa 1-0.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ove utakmice pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Leipziga 1,45, neriješeno 4,50, a na pobjedu Hoffenheima 7,00.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije