Borussia izabrala Terzićevog nasljednika: Zvijezda kluba s 35 godina sjeda na klupu Dortmunda

0
Radiosarajevo.ba
Borussia izabrala Terzićevog nasljednika: Zvijezda kluba s 35 godina sjeda na klupu Dortmunda
Foto: DPA / Edin Terzić

Poznat je nasljednik Edina Terzića na klupi Borussije.

Klub iz Dortmunda je preko službenih kanala objavio je da je novi trener prve momčadi dosadašnji Terzićev pomoćnik Nuri Sahin (35).

Turski trener potpisao je ugovor s njemačkom momčadi do 30. juna 2027. godine i tako naslijedio trenera bh. korijena.

UEFA | Historijska noć u Banjoj Luci: Borac osigurao grupnu fazu europskih takmičenja

UEFA | Historijska noć u Banjoj Luci: Borac osigurao grupnu fazu europskih takmičenja

"Velika mi je čast biti trener Borussije Dortmund. Zahvaljujem se svima odgovornima u klubu na ukazanom povjerenju. Jako se veselim svojoj ulozi u BVB-u. Od prvog dana činit ćemo sve s puno energije i velike strasti kako bismo postigli najveći mogući uspjeh", kazao je Sahin.

Oglasio se i Lars Ricken, izvršni direktor za sport.

"Veoma smo zadovoljni što možemo predati odgovornost glavnog trenera predstavniku mlađe generacije u Nuri Sahinu. Posljednjih nekoliko godina pripremao se za trenersku karijeru te će s velikom predanošću preuzeti svoju novu ulogu i nastaviti razvijati našu momčad. Kao bivši saigrači, radit ćemo zajedno s povjerenjem i ambicijom. Nuri poznaje klub, njegove zaposlenike i BVB DNK i kao igrač i kao pomoćni trener. Uvjereni smo da je Nuri pravi trener za nas", rekao je Ricken.

"Nuri Sahin je pomogao dovesti našu momčad do finala UEFA Lige prvaka prošle sezone. On iz vlastitog iskustva kao igrač i kao pomoćni trener zna kako funkcionira BVB - a prije svega kako funkcionira uspjeh. Zahvaljujući svom prirodnom autoritetu i stručnosti, on ima vrlo dobar pristup našem timu i zna na čemu trebamo raditi zajedno. Nuri uživa naše apsolutno povjerenje, ima našu punu podršku", kazao je sportski direktor BVB-a Sebastian Kehl.

Nuri Sahin je u svojoj profesionalnoj karijeri odigrao 274 takmičarske utakmice (26 golova) za Borussiju Dortmund, bio je prvak Njemačke s BVB-om 2011. i osvojio DFB kup sa svojom momčadi 2017. godine.

Od 2021. do 2023. bio je menadžer turskog prvoligaša Antalyaspora. U januaru 2024. Sahin se vratio u Dortmund kao pomoćni trener.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije