Zvijezda Dortmunda koja je "otjerala" Terzića iznenada napustila klub

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda Dortmunda koja je "otjerala" Terzića iznenada napustila klub
Foto: EPA - EFE / Mats Hummels

Stoper Mats Hummels (35) napustit će Borussiju Dortmund, saopćio je u petak njemački prvoligaš, prekinuvši saradnju koja traj eod 2008. s trogodišnjim boravkom u minhenskom Bayernu.

Hummelsov odlazak dolazi dan nakon što je glavni trener Edin Terzić napustio finaliste Lige prvaka.

"Bila je ogromna čast i radost igrati za Dortmund toliko dugo i slijediti put gotovo u cijelosti od 2008., kada je klub bio na 13. mjestu, do onoga što je Borussia Dortmund danas", rekao je Hummels.

Šta bi se desilo da je nestanak struje duže trajao?

Šta bi se desilo da je nestanak struje duže trajao?

Hummels, koji nije pozvan u reprezentaciju za EURO unatoč dobroj sezoni u kojoj je Dortmund stigao do finala Lige prvaka prije nego što je izgubio od Real Madrida, imao je dva razdoblja s ekipom iz doline Ruhr.

On je bio član momčadi koja je izgubila finale Lige prvaka 2013. od Bayerna.

Hummels se prvo pridružio na posudbi iz Bayern Munchena 2008. prije nego što je potpisao stalni ugovor i ostao do 2016. kada se vratio u Bayern. Nakon trogodišnjeg boravka u Munchenu vratio se u Dortmund 2019.

S Njemačkom reprezentacijom Hummels je osvojio naslov svjetskog prvaka 2014., a s Borussijom dva naslova prvaka i dva njemačka kupa, ali je posljednjih mjeseci imao zategnut odnos s Terzićem.

Mediji su pisali kako je upravo on insistirao na odlasku Terzića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije