Bordo tim ide na pobjedu u Gruziji: FK Sarajevo gostuje kod ekipe Torpedo Kutaisi

0
N. Ž.
Bordo tim ide na pobjedu u Gruziji: FK Sarajevo gostuje kod ekipe Torpedo Kutaisi
Foto: FK Sarajevo / Nogometaši FK Sarajeva otputovali u Gruziju

FK Sarajevo će u četvrak, 13. jula, u susretu prvog pretkola Konferencijske lige gostovati u Gruziji, gdje će igrati protiv ekipe Torpedo Kutaisi. Meč počinje u 19:00 sati. 

Bordo tim će tako imati priliku da dođe do pozitivnog rezultata u gostujućoj utakmici, imajući u vidu da su svakako favoriti u ovom meču. Tako bi naredne sedmice imali mnogo lakši zadatak, kada Torpedo bude gostovao na Koševu. 

Iako je iza FK Sarajevo turbulentna sezona, posebno u odnosima s najvatrenijim navijačima, može se reći kako su imali solidno ljeto iza sebe. Trener Mirza Varešanović je uspio da konsoliduje ekipu i vidi se, po kraju sezone u Premijer ligi BiH, da je posložio sve što se dalo posložiti. 

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

Sarajevo: Prikazan dokumentarac 'Planeta Sarajevo', evo gdje ga i vi možete pogledati

U pripremnim utakmicama, Bordo tim je izgledao odlično. Pobijedili su ekipu Petrolul rezultatom 5:0, potom je s 2:0 pobijedilo Shkendiju, 1:0 Naftu, a onda i u generalnoj probi pred Europu 3:1 Domžale. Ovi mečevi su svakako odlična uvertira pred meč protiv gruzijske ekipe. 

Mirza Varešanović je pred utakmicu izjavio kako je atmosfera u svlačionici fantastična te da igrači jedva čekaju istrčati na teren stadiona Ramaz Shengelia u Kutaisiju. 

Bordo tim odradio posljednji trening pred duel s Torpedom

Bordo tim odradio posljednji trening pred duel s Torpedom

Što se tiče ekipe Torpeda, radi se o timu iz sredine tabele lige u Gruziji. Srećom po njih, uspjeli su doći do trofeja osvajača kupa ove zemlje, pa su se kvalifikovali u prvo pretkolo Konferencijske lige. 

Radi se o ekipi koja je vrijedna oko četiri miliona eura (7,8 miliona KM) po stranici Transfermarkt, što je dosta manje od FK Sarajevo, čija ekipa vrijedi 10,5 miliona eura (20,5 miliona KM) po ovoj pouzdanom websiteu

Za FK Sarajevo će igrati i Dal Varešanović, za kojeg se čeka dovoljno dobra ponuda da napusti ekipu s Koševa. Reprezentativac Bosne i Hercegovine svakako predstavlja najveću nadu za Bordo tim, a mnogo se očekuje i od pojačanja Kevina Viverosa. Nažalost po FK Sarajevo, Adalberto Peneranda nije registrovan i neće moći pomoći svojim saigračima protiv Torpeda. 

Revanš meč igra se za sedam dana, 20. jula, na stadionu Koševo. 

/ Anketa

Kojem bh. klubu dajete najveće šanse da može doći do grupne faze u Evropi?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije