Bordo momci doputovali u Sarajevo nakon fantastične predstave na Apeninima

Radiosarajevo.ba
Bordo momci doputovali u Sarajevo nakon fantastične predstave na Apeninima
Fudbalski klub Sarajevo ostvario je sinoć veliki rezultat u talijanskom gradu Reggio Emilija. Izabranici Husrefa Musemića odigrali su fantastičnih 2:2 na stadionu Mapei protiv Atalanta u prvom susretu drugog pretkola Europske lige.

Fudbaleri Sarajeva doputovali su danas u prijestolnicu Bosne i Hercegovine. Letom iz Minhena stigli su na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

"Nadam se da možemo proći dalje. Sinoć sam kazao da je Atalanta i dalje favorit. Bilo je bolje drugo poluvrijeme. a meni je drago da su igrači ispoštovali moje zamisli i da su dali sve od sebe. Bilo je grešaka i dobrih stvari. Sada nas je čeka utakmica protiv Mladosti. Ovu utakmicu moramo pobijedili i da se od pobedjeljka već počnemo pripremati za revanš protiv Atalante", kazao je trener Husref Musemić po dolasku na Sarajevski aerodrom. 

On je kazao da ekipa protiv takvih protivnika kao što je Atalanta mora biti disciplinirana.

"Protivici kao Atalanta sve greške kažnjavaju. Moramo u revanš odigrati kvalitetno, kao što je bilo drugo poluvrijeme u Bergamu. tada se možemo nadati uspjehu", dodao je Musemić.

Novinare je zanimalo šta Musemić može kazati o podršci navijača u Italiji. 

"Obradovali smo navijače i to nam je drago. Nadam se da će nam dati podršku protiv Mladosti i onda protiv Atalante. S pobjedom nad ekipom iz Doboj Kaknja imat ćemo dobru uvertiru za meč sa Atalantom", naglasio je Musemić.

Na pitanje "kada mu je bilo najteže", Musemić je u jednom dahu odgovorio: 

"Najteže nam je bio pred kraj poluvremena kada smo primili drugi gol i kada sam vidio da će se igrati sedam mninuta sudijskog vremena u drugom dijelu. Srećom, sve se dobro završilo".

Sličnog mišljenja kao i Musemić bio je i napadač Krste Velkoski

"Odigrali smo strašnu utakmicu. Možda smo na kraju mogli i pobijediti, ali i ovaj rezultat je odličan. Sada očekujemo revanš i da tu pokažemo kvalitet. Hvala navijačima na podršc.i Vidjelo se da su nam potrebni i očekujem da budu uz nas i u revanšu protiv Atalante, ali i u narednim susretima", kazao je kapiten Bordo tima. 

On je podvukao da je ekipa naivno primili dva gola, ali da se vratila u drugom dinjelu sa dva gola koji su postigli Haris Handžić i Aladin Šišić.

"Trebamo pokazati koliko vrijedimo i da sigurno možemo postići gol za prolaz. Odbrana Pavlovića kod 0:2 nas je podigla i dala nam krila da nešto pokušamo u napadu. Na kraju smo postigli dva gola i lijep je ovo osjećaj", dodao je napadač Sarajeva. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije