Bordo dame na korak do plasmana u Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
Bordo dame na korak do plasmana u Ligu prvaka
Fudbalerke SFK Sarajevo savladale su danas ekipu Rigas FS rezultatom 3:0 (2:0) te tako došle na korak od plasmana u narednu rundu UEFA Lige prvaka za žene.

Od samog početka Bordo nogometašice su se nametnule na terenu i krenule u ofanzivu prema golu gošći. To im se isplatilo već u 7. minuti kada, nakon jednog ubačaja Alme Jašarević, odličnim udarcem glavom pogađa Armisa Kuč za vodstvo od 1:0. Spahić i njene saigračice nastavile su dominirati i u nastavku susreta, pa je tako u 27. minuti nakon jedne solo akcije ponovo strijelac bila Kuč za konačnih 2:0 u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme donijelo je istu sliku na terenu. Domaće su imali posjed lopte i stvarali prilike, dok su gošće bile skoncentrisane na odbranu svog gola. Odlične prilike za domaće nogometašice imali su Đoković, Kršo, Kuč, Hadžić i Kapetanović. Ipak, gošće su uspjele da se odbrane od svih napada Bordo nogometašica. S druge strane, nogometašice iz Latvije nisu 'niti pogledale' prema golu Almine Hodžić, koja je u ovom duelu mogla da odmori i spremi se za narednu utakmicu. Tačku na i stavila je Melisa Hasanbegović pogotkom u sudijskoj nadoknadi za koačnih 3:0.

Tako će u susretu posljednjeg kola, na Koševu u nedjelju protiv ekipe Kharkiva, fudbalerkama Samire Hurem za prolaz u narednu rundu biti dovoljan i neriješen rezultat s obzirom na to da su do sada upisali dvije pobjede i nalaze se na prvom mjestu na tabeli, dok su izraelski Ramat Hasharon i ukrajinski Kharkiv upisali po pobjedu i poraz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije