Borba za važne bodove: Tri zanimljiva okršaja u Premijer ligi BiH

0
Radiosarajevo.ba
Borba za važne bodove: Tri zanimljiva okršaja u Premijer ligi BiH
Foto: Facebook / Stadion Grbavica

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će biti odigrane tri utakmice, a sve današnje duele možete pratiti u direktnim TV prenosima.

Prvu subotnju utakmicu Premijer lige BiH igraju FK Leotar i FK Igman u Trebinju, u susretu koji je izuzetno važan u borbi za opstanak.

Leotar se trenutno nalazi na 9. mjestu tabele sa samo dva boda prednosti u odnosu na Igman koji je posljednji. U prvoj ligaškoj utakmici u svom gradu, koja je odigrana prošle sedmice, Konjičani su savladali favorizovani Željezničar, pa se nadaju da bi mogli nastaviti sa dobrom formiom. Sa druge strane, Leotar je u prošlom kolu 'otkinuo' bod na gostovanju u Posušju.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Na Grbavici će se sastati FK Željezničar i FK Sloboda. Nakon neuspješnog gostovanja kod Igmana prošle subote, Željo je donekle popravio dojam sredinom sedmice kada su u četvrtfinalnom susretu Kupa BiH savladali Zvijezdu Gradačac.

Želji je potrebna pobjeda kako bi došao do pozicija koje vode u Evropu, s obzirom da im FK Borac trenutno 'bježi' sedam bodova, s tim da su Banjalučani odigrali jednu utakmicu više. Sa druge strane, Sloboda želi pobjeći sa neugodnog dna tabele.

Zanimljivo je da su četiri prethodne utakmice između Željezničara i Slobode završile istim rezultatom, 1:1, a s obzirom na dugogodišnji rivalitet dva kluba, ovaj se susret može smatrati svojevrsnim derbijem.

Drugi današnji derbi igrat će FK Velež i FK Borac na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Velež je uvezao tri pobjede, protiv Posušja i Sloge u Kupu BiH, te na gostovanju kod FK Tuzla Cityja u prošlom kolu Premijer lige BiH. Eventualnom pobjedom u današnjem meču, stigli bi na 6 bodova zaostatka u odnosu na Borac, uz utakmicu manje. Borac je trenutno na trećem mjestu tabele, posljednjem koje vodi u Europu.

FK Borac tvrdi: Nismo izbačeni iz Evrope, samo smo novčano kažnjeni

FK Borac tvrdi: Nismo izbačeni iz Evrope, samo smo novčano kažnjeni

Današnje utakmice igraju se u sljedećim terminima:

FK Leotar - FK Igman u 13 sati sa direktnim prenosom na Arena Sport BiH; 
FK Željezničar - FK Sloboda u 16 sati sa direktnim prenosom na MY TV; 
FK Velež - FK Borac u 18 sati sa direktnim prenosom na Arena Sport BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije