Borac u fantastičnom meču sa sedam golova pobijedio Radnik

0
Radiosarajevo.ba
Borac u fantastičnom meču sa sedam golova pobijedio Radnik
Foto: HŠK Posušje / Detalj sa utakmice Posušje - Borac

Borac je došao do prve pobjede ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iako su Banjalučani doživjeli šok na startu utakmice, uspjeli su na kraju savladati Radnik iz Bijeljine rezultatom 4:3 u utakmici sedmog kola.

Viđen je užasan ulazak u meč banjalučkog tima večeras, a Radnik je već u trećoj minuti vodio sa 0:2! U drugoj minuti je Đorđe Pantelić prošao po desnoj strani, a onda između tri defanzivca Borac pronašao Bojana Markovića, koji pogađa za vodstvo Bijeljinaca.

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

U Nogometni savez BiH stiglo pismo Irfana Peljte: Oglasili se hitnim saopćenjem

Samo što je Borac krenuo s centra, napravili su njegovi igrači grešku, a opet je po desnoj strani identično prošao Pantelić, u sredini našao Markovića, koji još jednom zakucava loptu u gol za velikih 0:2, piše SC Sport.

Uspio se nekako Borac oporaviti od toga, a u život ga je vratio Đorđe Ćosić golom u 21. minuti. Goran Zakarić je tada centrirao, a Ćosić glavom pogodio za 1:2 uz nešto slabiju interevenciju Azura Aljkanovića na golu gostiju.

U 32. minuti je Borac stigao i do poravnanja. Nikola Dujaković je s lijeve strane centrirao na drugu stativu, tamo Enver Kulašin lijepo odigrao povratnu loptu za Stojana Vranješa, koji pogađa za 2:2. U sudijskoj nadoknadi Bora je potpuno preokrenuo, a lijepu akciju je golom krunisao Zakarić.

Na startu drugog dijela Pantelić je pokušao sa veće udaljenosti iz slobodnjaka, ali nije bilo opasnosti po gol Borca. Pokušaj Panagiotisa Moraitisa u 60. minuti otišao je pored gola Bijeljinaca. U 61. minuti dosuđen je penal za Banjalučane zbog Pantelićevog igranja rukom, a Vranješ je pogodio sa bijele tačke za 4:2.

U nastavku nije bilo velikih šansi. Vranješ je poslao loptu direktno u ruke Aljkanoviću u 71. minuti, a kapiten domaćih je šutirao pored gola u 85. minuti. Borac je lagano privodio utakmicu kraju, a u sudijskoj nadoknadi Nikola Gajić je pogodio za Radnik i postavio konačnih 4:3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije