Velika pobjeda Sarajeva u Banjoj Luci: Sjajno izdanje Benjamina Tatara

Radiosarajevo.ba
Velika pobjeda Sarajeva u Banjoj Luci: Sjajno izdanje Benjamina Tatara
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Borac-Sarajevo

Sarajevo je ostvarilo veliku pobjedu u Banjoj Luci protiv Borca u utakmici 21. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine (0:2), a za goste fatalan je bio Benjamin Tatar koji je postigao oba gola za goste.

Bordo tim je u ovom susretu pružio šampionsku igru, a ovo je bio prvi ovosezonski poraz Banjalučana na domaćem terenu, piše portal SCSport.

Prvi je zaprijetio Borac, kada je u trećoj minuti odlično šutirao Ćosić, a odbranio je Kovačević. Nedugo nakon toga sa distance je pokušao i Vranješ. Sušić je u petoj minuti sjajno pokušao iz slobodnjaka, ali je Lučić odbranio. Mirić je u 11. minuti poslao loptu pored gola iz dobre situacije. Odmah nakon toga Tatar je izblokiran na jednoj, a Kajkut na drugoj strani, tako da nije bilo promjene rezultata.

Skandalozan doček navijača Borca: "Dobrodošli u Republiku Srpsku"
Prekinuta utakmica između Borca i Sarajeva
Nacionalističke i prijeteće poruke navijača Borca: Ubij, ubij Turčina!

Kajkut šutira ravno u Kovačevića iz slobodnjaka s ruba šesnaesterca u 19. minuti. Lučič je na golu Borca fenomenalno reagovao poslije udarca Tatara u 21. minuti. Uslijedio je mirniji period, a onda je u 35. minuti Jukić loptu glavom poslao pored gola. Vranješ je u 38. minuti imao nevjerovatan skok, ali nakon istog loše je šutirao glavom. U 42. minuti poslije odlične akcije Sarajeva, Tatar je pogodio za 0:1. Lučić je loše reagovao.

Nakon osam minuta igre u drugom poluvremenu utakmica je prekinuta, jer je jedan reflektor prestao raditi. Igrači su otišli u svlačionice, a nakon duže pauze donesena je odluka da se susret nastavi, iako je nedostajalo svjetlosti na jednom dijelu terena. 

Bordo tim imao je jednu veliku priliku u 61. minute kada su izborili samo korner, a u 65. minuti Ahmetović je sjajno ostavio loptu za Jukića, koji nije pogodio iz veoma dobre situacije.

Borac-Sarajevo - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Borac-Sarajevo

Gosti su nastavili sa odličnom igrom, a u 71. minuti veoma lijepo je pogodio Tatar za 0:2, a nakon toga je tražio i izmjenu, te je umjesto njega ušao Velkoski. Kajkut je u 77. minuti bio u velikoj šansi, no Kovačević je dobro odbrani, a golman Sarajeva intervenisao je ponovo minutu poslije. U finišu Handžić je istrčao kontru, ali na kraju nije pogodio i ostalo je 0:2, navodi portal SCSport.

Utakmicu, odigranu uoči Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, su obilježile i nemile scene. 

Domaći navijači su istakli transparent sa skandaloznom porukom: "Dobrodošli u Republiku Srpsku." Sastavni dio koreografije je bio i grb Srbije.

Skandalozan transparent navijača Borca - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Skandalozan transparent navijača Borca

Nisu izostali ni nacionalistički ispadi. Skandirali su: "Ubij, ubij Turčina."

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije